Prima pagină » Titlurile zilei » Șase suflete trăiesc înghesuite într-o singură cameră care este la un pas să se dărâme. Ioana Rotariu: „O ducem foarte greu cu banii, soțul muncește cu ziua, dar ce câștigă într-o zi se duce pe mâncare!”

Șase suflete trăiesc înghesuite într-o singură cameră care este la un pas să se dărâme. Ioana Rotariu: „O ducem foarte greu cu banii, soțul muncește cu ziua, dar ce câștigă într-o zi se duce pe mâncare!”

30 aug. 2022, 02:00, 8 ,
în Titlurile zilei

Familia Străinu din satul Curagău, comuna Comarna, trăiește în condiții greu de imaginat pentru secolul al XXI-lea. Valeriu Străinu muncește cu ziua pentru a le asigura celor patru copii ai săi hrana de toate zilele. Însă, în ciuda eforturilor sale, nevoile îl copleșesc. Bărbatul s-a încumetat să zidească singur o încăpere, însă nu are bani suficienți pentru a cumpăra materialele de construcție necesare. Astfel, șase suflete sunt nevoite să trăiască înghesuite într-o singură cameră

Ioana Rotariu și Valeriu Străinu au împreună 4 copii: Măriuca, de 8 luni, Iustin, în vârstă de 4 ani, care în această toamnă va începe grădinița, Laura, de 8 ani, și Elena, de 11 ani. Laura este în clasa I și Elena în clasa a IV-a, iar cele două fetițe au mare nevoie de rechizite, dar și de hăinuțe și încălțări, părinții neavând bani să le cumpere nimic pentru începutul de an școlar.

 o imagine cu locuința familiei Străinu

Valeriu Străinu muncește cu ziua pentru a le asigura celor patru copii ai săi hrana de toate zilele

Ioana Rotariu: „Momentan nu le-am luat nimic copiilor pentru școală, nu avem posibilitatea!”

o imagine cu locuința familiei Străinu

Valeriu Străinu a început să zidească singur încă o cameră, astfel încât fetele sale, Laura și Elena, să aibă un pic de intimitate, fiind deja destul de mari ca să mai doarmă în aceeași încăpere cu părinții

Șase suflete trăiesc înghesuite într-o singură cameră de pământ. Valeriu Străinu a început să zidească încă o cameră, astfel încât fetele sale, Laura și Elena, să aibă un pic de intimitate, fiind deja destul de mari ca să mai doarmă în aceeași încăpere cu părinții. În timpul verii, Valeriu Străinu a zidit pereții, însă nu mai are bani pentru a finaliza și acoperișul locuinței. Bărbatul ar vrea să încheie lucrările cât vremea este încă frumoasă, pentru ca la toamnă fetele sale să aibă o cameră doar a lor, unde să poată să învețe și să-și facă temele.

„Momentan, locuim într-o singură cameră, dar în timpul verii am strâns niște bani, ne-am mai luat tablă, niște căpriori, și am mai ridicat o cămăruță. Ne-a mai rămas de făcut tavanul, pentru că nu avem materialele necesare. Am vrea să terminăm camera asta ca să putem muta fetele. O ducem foarte greu cu banii, soțul muncește cu ziua, dar ce câștigă într-o zi se duce pe mâncare. La noi, la magazinul din sat, o sticlă de ulei costă 13 lei, dar mai luăm pe datorie, ne mai așteaptă de pe o lună pe alta. Pe la Iași am auzit că sunt mai ieftine alimentele, dar, dacă nu avem bani, nu avem cum să mergem să cumpărăm. Momentan, nu le-am luat nimic copiilor pentru școală, nu avem posibilitate, sperăm și noi că o să fie mai bine”, a declarat Ioana Rotariu, mama celor 4 copilași.

o imagine cu locuința familiei Străinu

Ioana Rotariu și Valeriu Străinu au împreună 4 copii:  Măriuca, care are 8 luni, Iustin, în vârstă de 4 ani, care în această toamnă va începe grădinița, Laura de 8 ani și Elena de 11 ani

Șase persoane trăiesc înghesuite într-o singură cameră, în condiții greu de imaginat

o imagine cu locuința familiei Străinu

Valeriu Străinu ridicat câteva ziduri din chirpici, are câteva scânduri și plăci de rigips, dar mai are nevoie de câteva materiale de construcție pentru a termina lucrările

Cei patru copii ai familiei Străinu trăiesc înghesuiți într-o singură cameră de pământ pe care tatăl lor, Valeriu Străinu, se chinuie să o țină în picioare. Bărbatul și-ar dori din tot sufletul să reușească să finalizeze încă o cameră, cu suprafața de 3,8×3,8 mp. A ridicat câteva ziduri din chirpici, are câteva scânduri și plăci de rigips, dar mai are nevoie de câteva materiale de construcție pentru a termina lucrările, cum ar fi scânduri, rigips, cuie și var. Bărbatul își dorește să construiască singur acoperișul camerei, dar nu are materialele necesare.

Deși școala începe în doar câteva zile, copilașii nu au niciun fel de rechizite, părinții neavând bani pentru astfel de cheltuieli. În ciuda multiplelor lipsuri, Laura și Elena merg la școală și chiar au rezultate bune la învățătură.

Cei care doresc să-i ajute pe membrii familiei Străinu să nu mai trăiască înghesuiți într-o singură cameră pot dona materiale de construcții, dar și hăinuțe, rechizite sau alimente. Ieșenii dornici să ajute această familie pot lua legătura cu Ioana Rotariu, la numărul de telefon 0748463961.

De asemenea, persoanele dornice să-i ajute cu bani pe membrii familiei Străinu pot dona în contul RO43INGB0000999909645235, titular cont Mihai Petronel Drușcă.

Comentarii
  • Si Protectia copilului ce face pt copiii astia?Inafara ca sta in birouri si le face treaba cei de la asistenta sociala din primarii….

  • Daca fututul e gratis, asta se intampla.

  • Pentru Anonim: este adevarat, insa orice mijloc de contraceptie costa si trebuie sa mai fii si informat. Cine se ocupa de informarea tinerilor din mediu rural?

  • Pana la contraceptie tre sa te gandesti macar ca daca mai faci inca un copil, 2, 3 etc nu ai cum sa-l intretii. Daca te futi si nu te gandesti nici macar la asta atunci nu esti de cat un animal si copiii tot niste animale o sa ajunga ca nu au avut de unde sa primeasca educatie. Si uite asa se inmultesc prostii.

  • sa nu se mai infiga asa de des si nu o sa mai fie probleme

  • De ce Protectia Copilului trebuie sa se ocupe de acesti copiii pe banii societatii cand acesti indivizi stiu un singur lucru merg la munca cu ziua ce castiga cumpara intai bautura apoi pun in practica procesul tehnologic de facut copii cu grave probleme de sanatate mintala fiind conceputi in stare de iebrietate. Societatea trebuie sa aloce fonduri pentru tratament si intretinere. De ce?

  • De ce Protectia Copilului trebuie sa se ocupe de acesti copiii pe banii societatii cand acesti indivizi stiu un singur lucru merg la munca cu ziua ce castiga cumpara intai bautura apoi pun in practica procesul tehnologic de facut copii cu grave probleme de sanatate mintala fiind conceputi in stare de iebrietate. Societatea trebuie sa aloce fonduri pentru tratament si intretinere. De ce?

  • Ai vazut tu, cand si-au turnat pe gat?
    Decat sa avorteze, cea ce-i un pacat, a dat nastere unor prunci.
    Copiii sunt singura speranta a Romaniei!
    Si-asa suntem din ce in ce mai putini.
    Lasa ca or sa vina alte semintii peste noi impinsi de foame si de sete in curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`