Prima pagină » International » Șase persoane găsite moarte într-un hotel de lux din Thailanda. Poliția a găsit un recipient cu cianură
Șase persoane găsite moarte într-un hotel de lux din Thailanda. Poliția a găsit un recipient cu cianură

Șase persoane găsite moarte într-un hotel de lux din Thailanda. Poliția a găsit un recipient cu cianură

17 iul. 2024, 12:40,
în International

Unul dintre cei șase străini găsiți morți într-o cameră de hotel de lux din Bangkok ar putea fi autorul crimelor, toți fiind otrăviți cu cianură, a anunțat miercuri, 17 iulie, poliția thailandeză, conform France Presse.

„Suntem pe cale să confirmăm că unul dintre cei șase decedați a fost în spatele acestui incident, el folosind cianură”, a declarat Noppasil Poonsawas, comandant adjunct al poliției din Bangkok responsabil cu investigațiile, într-o conferință de presă.

„Suntem convinși că una dintre cele șase persoane găsite moarte a comis această crimă”, a adăugat el.

Motivul crimei pare a fi legat de niște datorii asociate cu o investiție, a explicat reprezentantul poliției.

Cazul celor 6 persoane găsite moarte într-un hotel de lux din Thailanda

Generalul-locotenent Trairong Phiewphan, șeful serviciului de medicină legală al poliției, a declarat miercuri că într-o băutură asemănătoare cafelei negre, găsită în două termosuri din cameră, s-a descoperit otravă, conform Bangkok Post.

O sursă a acestei publicații thailandeze a confirmat prezența cianurii în ceștile folosite în camera unde au fost descoperite trupurile.

Corpurile a șase vietnamezi, dintre care doi erau și cetățeni americani, au fost găsite marți într-un apartament al hotelului Grand Hyatt Erawan din centrul turistic al Bangkokului.

Circumstanțele misterioase ale morții lor au generat numeroase speculații, iar mai multe publicații au sugerat inițial un incident armat, ipoteză dezmințită ulterior de anchetatori.

Fotografiile furnizate de poliție arată vase thailandeze la locul crimei, intacte, și două termosuri de cafea lângă cești.

La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a exprimat „cele mai profunde condoleanțe familiilor pentru pierderea suferită”, menționând că situația este „monitorizată îndeaproape” de autoritățile americane.

Miercuri dimineață, prim-ministrul Srettha Thavisin a descris incidentul drept „o chestiune privată”, fără legătură cu „un furt” sau o problemă de „securitate națională”. El a asigurat că această tragedie nu va afecta turismul, un sector esențial pentru economia thailandeză.

Autoritățile încearcă să îmbunătățească imaginea regatului, adesea asociată cu escrocherii și nesiguranță.

Thailanda a fost scena mai multor cazuri criminale sângeroase și intens mediatizate, cum ar fi cel al criminalului în serie francez Charles Sobhraj, supranumit „Șarpele”, asociat cu cel puțin douăzeci de crime, în special de turiști, în anii 1970.

Mai recent, fiul unui actor spaniol a fost acuzat de uciderea și dezmembrarea unui cunoscut chirurg plastician columbian pe insula turistică Koh Phangan. Verdictul în acest caz este așteptat în următoarele săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 august 2024
16 august 2024