Prima pagină » Local » Șase noi curse pe Aeroportul Internațional din Iași. De astăzi, 23 iunie 2020, se va zbura către Italia și Franța
Șase noi curse pe Aeroportul Internațional din Iași. De astăzi, 23 iunie 2020, se va zbura către Italia și Franța

Șase noi curse pe Aeroportul Internațional din Iași. De astăzi, 23 iunie 2020, se va zbura către Italia și Franța

23 iun. 2020, 11:09,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Șase noi curse pe Aeroportul Internațional din Iași. De astăzi, 23 iunie 2020, se va zbura către Italia și Franța a precizat Cătălin Bulgariu, director al aerogării ieșene. Pe lângă cursele care deja operau pe aeroport, Billund, Dortmund, Larnaca și Tel Aviv, se mai adaugă Paris, Roma, Bologna, Bergamo, Catalia și Treviso.

Șase noi curse pe Aeroportul Internațional din Iași. Excepție de la măsura carantinării/ izolării

Potrivit Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a adoptat Hotărârea nr. 31 din 22.06.2020 privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European. Astfel, începând cu data de 23 iunie 2020, se exceptează de la măsura carantinării sau izolării persoanelor care sosesc în România din țările Finlanda, Italia, Estoria, Irlanda și Franța.

„Art.1 Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării / izolării persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Art.2 Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare / izolare, menționate la art. 1, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.”, se arată în Hotărârea nr. 31 din 22.06.2020.

Care sunt noile curse ce vor opera pe aerogara ieșeană

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași a declarat marți, 23 iunie 2020, faptul că de pe aerogara ieșeană se vor opera șase noi curse. Astfel, începând de astăzi (marți – n.r.) se va zbura către Italia și Franța. Pe lângă cursele care deja operau pe aeroport, Billund, Dortmund, Larnaca și Tel Aviv, se mai adaugă Paris, Roma, Bologna, Bergamo, Catalia și Treviso.

„Măsurile de relaxarea instituite începând de astăzi au adus şase noi curse pe Aeroportul din Iaşi. Începând de astăzi, se va zbura către Italia şi către Franţa, la Paris, Roma, Bergamo, Bologna, Catania şi Treviso. Aceste şase noi curse se adăugă la cele care deja operau pe Aeroportul din Iaşi, şi anume Billund, Dortmund, Larnaca şi Tel Aviv, şi bineînţeles către Bucureşti. În acest fel, gamă de produse pe care le oferea aeroportul Iaşi cetăţenilor din Iaşi şi din zona Moldovei se lărgeşte. Sperăm că măsurile de relaxare să continue pentru a redeschide toate cursele internaţionale de pe Aeroportul din Iaşi.

Astăzi, 23 iunie 2020, vor fi zboruri către Bergamo şi Treviso, urmând ca mâine, 24 iunie 2020, să avem Paris şi Bologna, poimâine, 25 iunie 2020, către Roma, iar vineri, 26 iunie 2020, Catania.”, a precizat Cătălin Bulgariu, director al Aeroportului Internațional Iași.

„?Stimați pasageri,

Vă informăm că, în conformitate cu Hotărârea nr. 31/ 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, au fost reluate cursele aeriene către și dinspre Italia și Franța.

Astfel, în prezent, de pe Aeroportul Iași, sunt operate zboruri către următoarele destinații:

✈️Billund (Danemarca) – WIZZ AIR;
✈️Dortmund (Germania) – WIZZ AIR;
✈️Larnaca (Cipru) – WIZZ AIR;
✈️Tel Aviv (Israel) – WIZZ AIR;
✈️Paris (Franța) – WIZZ AIR;
✈️Bergamo (Italia)- WIZZ AIR;
✈️Treviso (Italia)- WIZZ AIR;
✈️Bologna (Italia)- WIZZ AIR;
✈️Catania (Italia)- WIZZ AIR;
✈️Roma (Italia)- WIZZ AIR;
✈️București (România) – TAROM;

Vă așteptăm la #aeroportuliasi!”, potrivit Aeroportului Iași.

Cătălin Bulgariu rămâne la conducerea Aeroportului Internațional Iași

Cătălin Bulgariu si-a depus demisia din functia de director al Aeroportului International Iasi pe data de 15 iunie. Acesta va rămâne, pentru o scurtă perioadă, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi pana cand conducerea va decide o noua numire. După o şedinţă de câteva ore, Consiliul de Administraţie a Aerogării din Iaşi nu a ajuns la nicio concluzie, iar momentan nu s-a luat hotărârea nominalizaţii şi votării cuiva pentru cea mai importantă funcţie de pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Şedinţă în care s-a discutat despre o posibilă desemnare pentru funcţia de director al Aeroportului Internaţional Iaşi a durat câteva ore dar nu s-a luat nicio decizie. Membrii Consiliului de Administraţie au hotărât că, momentan, Cătălin Bulgariu să rămână în continuare, pentru o scurtă perioadă de timp, director la Aeroportul Internaţional din Iaşi.

„În cadrul ședinței de astăzi ( ieri, 17 iunie) a Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Iași, a fost supusă analizei demisia înaintată de directorul general al aerogării, Cătălin Bulgariu. Având în vedere că pe această speță au mai fost depuse ulterior și alte documente care ar trebui analizate de reprezentanții Consiliului de Administrație, s-a decis ca discuțiile sa fie reluate într-o ședința ulterioara, în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare a CA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`