Prima pagină » Local » Șase elevi, confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore, la Iași
Șase elevi, confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore, la Iași

Șase elevi, confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore, la Iași

16 feb. 2021, 14:47,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

16 elevi din Iași s-au infectat cu noul coronavirus, de la debutul semestrului al doilea din anul școlar 2020-2021. În ceea ce privește numărul angajaților din învățământul ieșean, nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, bilanțul stagnând la 8. Având în vedere prevederile Ordinului nr. 3235 din 4 februarie 2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în  condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2, vă informăm cu privire la cazurile COVID-19, confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

  • Număr preșcolari/ elevi confirmați COVID – 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală -16 (6 elevi confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore).
  • Număr cadre didactice confirmate COVID – 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală -7
  • Număr personal didactic auxiliar confirmat COVID – 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală -1
  • Număr personal nedidactic confirmat COVID – 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală – 0
  • Număr clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal cu cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus – 0
  • Număr grupe de învățământ preșcolar / clase de învățământ primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus – 9 (încă 4 clase la care s-a luat decizia suspendării cursurilor în ultimele 24 de ore)

Ce unități școlare și-au suspendat cursurile

Unitati de invatamant cu grupe de învățământ preșcolar / clase de învățământ primar suspendate din cauza confirmarii unor cazuri de infectare COVID-19:

– Școala Gimnazială „Carmen Sylva”, Iași- 1

– Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Iași- 2

– Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Iași- 2

– Grădinița „Montessori School of Iași”, Iași -1

– Școala Gimnazială “Dimitrie Sturdza” Iași – 1

–  Școala Gimnazială “Paradis” Iași – 2

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Câţi elevi sunt testaţi pozitiv la Covid-19 la nivel naţional

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării a transmis în data de 11 februarie 2021, faptul că nu mai puţin de 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul educaţional românesc au fost confirmați cu Covid de la debutul semestrului al doilea de pe data de 8 februarie, la nivel național.

Ministrul Educației a precizat faptul că bugetul de stat din anul 2021 cuprinde, pentru prima dată, bursele elevilor.

„Pentru prima oară, bursele elevilor care, până acum au fost plătite prin autoritățile locale exclusiv, sunt cuprinse în bugetul de stat. Anul trecut, bursele elevilor au totalizat 270 de miloane de lei la nivel național, din care jumătate în București. Anul acesta, există la bugetul de stat o sumă dublă, deci bursa minimă va fi de 100 lei. Bugetul a fost publicat aseară. (…) Au fost burse și de 8 lei în țară. În București sunt convins că va fi peste acest cuantum minim, de 100 de lei”, a zis Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat într-un comunicat de presă faptul că 171 de clase aveau activitatea suspendată.

„Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, menţiona Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *