Prima pagină » Titlurile zilei » Șase copii orfani sunt terorizați de vecini! Gavril Catană: „Fata s-a speriat, și-a pus pătura în cap de frică!”

Șase copii orfani sunt terorizați de vecini! Gavril Catană: „Fata s-a speriat, și-a pus pătura în cap de frică!”

06 sept. 2022, 02:00, 2 ,
în Titlurile zilei

Gavril Catană, din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, județul Iași, are grijă singur de cei 6 copii, în vârstă de 3, 5, 7, 13, 15 și 17 ani, după ce soția sa, Iuliana Catană, a încetat din viață. Mama acestora a fost răpusă de cancer, în data de 14 mai 2022, la doar 41 de ani. De parcă suferința nu era suficientă, Gavril Catană a început să fie amenințat de niște localnici, fără niciun motiv

Situația a degenerat, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, când una dintre fetele lui Gavril Catană a observat că cineva îndrepta o lumină chiar spre casă și împingea în ferestrele șubrede pentru a-i speria pe membrii familiei. În încercarea de a rezolva situația, Gavril Catană a sunat la 112, povestind toată întâmplarea. I s-a spus că trebuie să se adreseze Poliției Schitu Duca. Bărbatul susține că nu poate merge la Poliție pentru a depune o plângere, deoarece nu are cu cine lăsa copiii, mezinul familiei având doar 3 ani.

Gavril Catană și cei 6 copii ai săi se simt terorizați de vecini

Membrii familiei Catană, din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, sunt terorizați de vecinii care au ajuns să-i sperie pe copii, bătând și împingându-se în ferestrele locuinței. Bărbatul a sunat la 112, însă i s-a spus să se adreseze Poliției Schitu Duca.

„Niște persoane din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, care îmi adresează amenințări. Am sunat la Poliție acum câteva zile, dar nu m-au luat în considerare. În noaptea de joi spre vineri, 1 spre 2 septembrie, eu dormeam, dar una dintre fetițe era trează și a văzut o lanternă pusă în geam. Pe urmă, acel om a băgat mâna și a împins în geam. Fata s-a speriat, și-a pus pătura în cap de frică. După câteva minute m-am trezit și eu, nici nu știu cum s-a întâmplat, iar fata mi-a povestit tot ce a văzut. Vineri, 2 septembrie, am sunat la 112, le-am povestit ce s-a întâmplat, dar mi s-a spus că nu au ce face și că trebuie să merg la Poliția din comună. Am 6 copii, nu am cu cine îi lăsa ca să se pot merge”, a spus Gavril Catană.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac, a transmis că se va efectua o anchetă.

„Având în vedere cele prezentate, au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt și pentru a fi luate măsuri conform competențelor”, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Andreea are nevoie de consiliere psihologică pentru a depăși moartea mamei sale

Andreea este unul dintre cei 6 copii rămași orfani după moartea mamei. La doar 15 ani, fata trăiește o adevărată dramă. Din cauza șocului generat de moartea mamei sale, Andreea a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în prezent necesită și consiliere psihologică.

„Andreea este cea mai afectată. De când a murit mama ei, umblu numai prin spitale cu ea. Nu era ușor, acum face crize, nu mă pot înțelege cu dânsa. Cred că a ajuns așa pentru că a fost cea mai atașată. Andreea mă ajuta să o spăl, să o schimb, o hrănea și tot ea a fost cea care a văzut-o murind pe mama ei. Eu eram pe afară, iar ele au început să țipe «Moare mama», iar eu, când am intrat în casă, am văzut cum își dădea sufletul deja. A fost prea mult pentru un copil ca ea. Acum, ne descurcăm cum putem, mai vine mama mea pe la noi și ne mai ajută. Fata cea mare, de 17 ani, a plecat la Iași să își caute ceva de muncă. E foarte greu, dar încercăm să mergem mai departe”, a mai povestit Gavril Catană.

Comentarii
  • primarul ce face , doarme de ce nu ii ajuta , de ce nu ia masuri pt siguranta lor ?????au nevoie de invitatie speciala sa isi miste cucurile de pe scaune??? SA VA FIE RUSINE!!!

  • sergiu leoct

    Ce ghertoi-melteni care desi aburiti de alcool, au chef de batjocora! jigodii de oameni care isi bat joc de copii nevinovati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`