Prima pagină » Actualitate » Sase chirurgi de top au refuzat sa mai lucreze la Spitalul Sf. Spiridon
Sase chirurgi de top au refuzat sa mai lucreze la Spitalul Sf. Spiridon

Sase chirurgi de top au refuzat sa mai lucreze la Spitalul Sf. Spiridon

03 aug. 2012, 19:55,
Magda Olteanu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:305781;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Conducerea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi nu stie care a fost motivul ce i-a determinat pe cei sase chirurgi sa plece sa lucreze in alte spitale @ Patru dintre acestia lucreaza la Institutul Regional de Oncologie, unul la Spitalul C.I. Parhon si unul la Spitalul Militar

Chirurgii din Clinica de chirurgie a Spitalului de Urgente Sf. Ioan, unitate medicala desfiintata si preluata de Spitalul Sf. Spiridon, nu au acceptat sa lucreze alaturi de colegii din clinicile similare din Spiridon. Initial, doar chirurgul Narcis Romedea a venit sa-si practice meseria in Clinica I chirurgie, dar dupa doua luni si jumatate a renuntat sa mai lucreze la Spitalul Sf. Spiridon. Dupa trecerea clinicii de chirurgie la spitalul mentionat si desfiintarea Spitalului de Urgente Sf. Ioan din Copou, toti chirurgii s-au orientat spre alte spitale. Trei dintre acestia, inclusiv seful clinicii, conf. dr. Sorinel Lunca, fostul manager, dr. Vladimir Poroch, dr. Adrian Pantazescu si dr. Cristian Roata s-au angajat la clinica de chirurgie din cadrul Institutului Regional de Oncologie din Iasi.

Chirurgul vascular Corneliu Morosanu a ales Spitalul C.I. Parhon, unde era solicitat pentru operatiile de transplant renal. Nici unul dintre acesti chirurgi recunoscuti pentru profesionalismul de care au dat dovada la fostul Spital de Urgente Sf. Ioan, unde au realizat interventii chirurgicale de exceptie, nu a dezvaluit care a fost motivul ce i-a determinat sa isi caute un alt loc de munca. „Inainte de a muta chirurgia de la fostul Spital de Urgente la Spitalul Sf. Spiridon, am avut o discutie cu toti chirurgii de acolo si le-am explicat ca le putem oferi conditii bune de lucru in clinicile spitalului nostru. Dupa mutarea clinicii, au plecat toti. Chirurgul Narcis Romedea a lucrat doua luni si jumatate la Spiridon, dupa care a venit si a depus cerere de concediu fara plata pentru trei luni de zile. L-am intrebat daca vrea sa plece, dar nu mi-a spus. Cred ca in aceasta perioada isi cauta un alt loc de munca. Este singurul care a venit la Spiridon din toata clinica de chirurgie din Copou. Bineinteles ca erau locuri pentru toti. Nu stiu de ce au renuntat. Am tinut foarte mult sa ramana chirurgi la Spitalul Sf. Spiridon. Ori nu am reusit eu sa-i determin sa ramana, ori nu au vrut ei sa lucreze aici. Nu stiu care a fost motivul de au plecat toti”, a declarat ec. Ioan Barliba, manager la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Intre timp, chirurgul Narcis Romedea s-a angajat la Spitalul Militar din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`