Prima pagină » Eveniment-Social » Șase candidați pentru ocuparea postului de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași
Șase candidați pentru ocuparea postului de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași

Șase candidați pentru ocuparea postului de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași

23 nov. 2021, 09:50,
în Eveniment-Social

În aceste momente s-a terminat perioada în care se puteau depune dosare pentru ocuparea postului de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. Așadar, marți, 23 noiembrie, avem șase candidați pentru cea mai mare funcție din unitatea medicală.

Vorbim despre cel mai mare număr de candidați din istoria instituției medicale. Candidații sunt din lumea medicală sau din alte domenii.

Cine sunt candidații care candidează pentru funcția de manager al Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași

Conform datelor existente sunt 6 candidați pentru funcția de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. Iată cine sunt candidații care vor să ocupe funcția menționată mai sus:

Cristina Dobre – a fost manager al Maternității Elena Doamnă dar și manager al Spitalului de Recuperare Iași.
Bogdan Șaramet – fost manager al Institutului de Psihiatrie Socola Iași
prof. dr. Roxana Chiriță – fost director în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola
Vasile Rusu – consilier juridic în cadrul DSP Iași
șef lucrări dr. Liliana Chelaru – cadru didactic la UMF Iași
chestor de poliţie Ioan Scripniciuc – a condus IPJ Iași

Concurs pentru funcția de manager la Institutul Socola Iași și în 2020

Consiliul de Administraţie al Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi a organizat în luna iulie 2020 un concurs pentru ocuparea funcției de manager. La acea dată, concursul a avut două etape.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, s-a desfășurat în Municipiul Iaşi, şoseaua Bucium nr.36, în perioada 18.06.2020 – 31.07.2020, în două etape:

  • Etapa de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, care va avea loc în data de 20.07.2020 ora 12,00 – etapă eliminatorie;
  • Etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management, care s-a desfășurat în Biblioteca Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, din Municipiul Iaşi, şoseaua Bucium nr.36, în data de 28.07.2020 ora 10,00.

La acea dată au fost înscrişi doi candidați la concurs.

Concursuri cu scandal la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași! S-a lăsat  și cu plângeri penale

Institutul de Psihiatrie Socola nu a fost lipsit de incidente! În trecut a existat o plângere penală împotriva managerului de la acea dată.  Institutul de Psihiatrie Socola a fost implicat în mai multe scandaluri care s-au soldat cu plângeri penale. Vorbim despre dr. Gabriel Oprisanu care s-a ales, în septembrie 2016, cu o plângere penală din partea Sindicatului Sanitas Iaşi.

Liderul Sanitas Iaşi a precizat că acest concurs trebuia anulat (concursul pentru ocuparea funcției de asistent șef), deoarece pe parcursul desfăşurării s-au descoperit mai multe situaţii grave, unele semnalate de preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi.

Aşa cum s-a derulat concursul, acesta trebuia anulat imediat după ce colegii de la OAMGMAMR Iaşi au descoperit că o parte din legislaţia menţionată în metodologie era abrogata. De asemenea, la una dintre probele din concurs în comisie nu era şi reprezentantul OAMGMAMR, iar la celelalte probe a fost menţionat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024