Prima pagină » Culinar » Sarmale cu pasat de porumb. Rețetă de post după secretele străbunicilor
Sarmale cu pasat de porumb. Rețetă de post după secretele străbunicilor

Sarmale cu pasat de porumb. Rețetă de post după secretele străbunicilor

13 sept. 2023, 12:19,
în Culinar

Sarmalele cu pasat au o rețeta mai puțin cunoscută, moștenită de pe vremea străbunicilor noștri, dar care cu siguranță este foarte îndrăgită. Cu ingrediente simple, aceste sarmale sunt surprinzător de gustoase, ideale pentru momentele când doriți să gătiți ceva diferit, vegan, de post și delicios. Desigur, le puteți combina cu orez și carne, dar versiunea simplă este pur și simplu minunată.

Sarmale cu pasat de porumb

Pentru a prepara această rețetă este important să fiți atenți la proporții. Astfel, aveți nevoie de 1 varză murată mare, 300 g de pasat de porumb sau crupe de porumb, 3 morcovi (aproximativ 300 g), 2 cepe albe (aproximativ 200 g), 1 lingură de pastă de ardei sau roșii, 1 lingură de sare, 100 ml de ulei de floarea soarelui. Opțional, puteți adăuga și ardei iute, cimbru, boia, piper. De asemenea, aceste sarmale se pot prepara și cu ciuperci champignon, praz, sau orice alte legume vă plac, ba chiar și cu carne tocată (de preferat una mai grasă).

Spălați bine varza murată și lăsați-o în apă timp de o oră pentru a se desăra ușor, dar nu prea mult.
Tăiați ceapa în cubulețe mici și radeți morcovii. Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul și adăugați morcovii și ceapa. Căliți-le bine timp de aproximativ 10 minute la foc mediu până se înmoaie. Adăugați pasta de ardei sau roșii, amestecați bine și opriți focul.
Puteți găsi pasatul de porumb cu ușurință la supermarket sau la plafar, sau puteți căuta în piața, cumparându-l de la țărani. Spălați bine crupa în cât mai multe ape, și scurgeți-o bine înainte de a o amesteca cu legumele din tigaie. Potriviți totul cu sare după gust.

Cum trebuie fierte

Într-un vas termorezistent de 3-4 litri, așezați bucățelele de varză murată care nu pot fi folosite pentru a face sarmalele, adică cotorul și frunzele groase. Rupeți frunze de varză mici, puneți în fiecare bucată 1-2 lingurițe de umplutură și rulați sarmale cât mai mici. După ce ați rulat toate sarmalele, acoperiți-le cu restul frunzelor de varză. Adăugați apă, suficientă doar pentru a le acoperi, nu mai mult. Acoperiți vasul cu un capac sau, dacă nu aveți un capac potrivit pentru cuptor, folosiți folie de aluminiu.

Introduceți vasul în cuptor și coaceți timp de 2 ore la 160 de grade Celsius, apoi încă 1-2 ore la 100 de grade Celsius. La final, vă recomandăm să le lăsați în cuptorul încins, dar oprit, timp de cel puțin o oră. Aceasta este varianta cea mai delicioasă, dar necesită puțin timp. Alternativ, le puteți fierbe la foc mic pe aragaz timp de o oră, apoi încă o oră la foc foarte mic pentru a se coace și încă o jumătate de oră lăsați-le fără foc pentru a se pătrunde bine. Înainte de a opri focul, fie că le coaceți la cuptor sau pe aragaz, asigurați-vă că le gustați pentru a verifica dacă sunt gata. Serviți-le calde și, dacă nu țineți post, puteți adăuga un pic de iaurt sau smântână alături. Veți fi plăcut surprinși de cât de delicioase sunt aceste sarmale cu pasat de porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`