Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Sarma uriasa din varza noua: o mancare buna, ca pentru masa regala
Sarma uriasa din varza noua: o mancare buna, ca pentru masa regala

Sarma uriasa din varza noua: o mancare buna, ca pentru masa regala

11 dec. 2018, 11:35,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:22884;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Astazi va propunem sa incercati o mancare uimitoare, care va deveni preferata dvs la orice masa. “Sarmaua lenesa si gigantica” se prepara foarte simplu si rapid, comparativ cu sarmalutele traditionale, care sunt migaloase si ne ia o gramada de timp si rabdare.

Aceasta sarma arata incredibil, seamana la gust cu sarmalele traditionale, dar ii va uimi pe toti prin aspectul sau original si frumos. Urmariti toti pasii si veti avea la cina o mancare fenomenala, demna de o masa regala!

INGREDIENTE: 500 g de carne tocata, 200 g de orez, 1 ceapa, 1 morcov, 1 kg de varza, 200 g de smantana, 250 ml de suc de rosii sau rosii pasate, sare si piper dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Scoateti frunzele superioare de varza, taiati cotorul si fierbeti varza pana va deveni moale. Tapetati fundul si peretii unei forme de copt pentru chec cu frunze de varza. Taiati marunt frunzele care au ramas. Taiati ceapa si morcovul. Turnati sucul de rosii peste legume si inabusiti timp de 5 minute.

Fierbeti orezul pe jumatate, amestecati-l cu carnea tocata, adaugati legumele, varza tocata si smantana. Asezonati cu sare si piper dupa gust, amestecati bine. Trebuie sa obtineti o umplutura suculenta. Puneti umplutura obtinuta in forma in straturi, alternand umplutura de carne si frunzele de varza.

Acoperiti umplutura cu frunze de varza si dati mancarea la cuptor. Coaceti la 180 de grade timp de o ora. De asemenea, puteti prepara sarmaua lenesa la muticooker. Puneti mancarea la programul “Inabusire” timp de 1.5 ore la o putere de 450 W. Serviti sarmaua fierbinte cu smantana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`