Prima pagină » National » Șarlatan, calul Jandarmeriei Române, îşi caută stăpân. A participat la zeci de misiuni de ordine publică – FOTO

Șarlatan, calul Jandarmeriei Române, îşi caută stăpân. A participat la zeci de misiuni de ordine publică – FOTO

27 apr. 2022, 13:51,
în National

Astăzi, 27 aprilie 2022, a fost făcut un anunț care a strâns numeroase reacții și zeci de distribuiri, pe o rețea de socializare. Șarlatan, calul Jandarmeriei Române, care împlinește în curând 18 ani, își caută un nou stăpân.

Cabalina Jandarmeriei Române a participat la zeci de misiuni de ordine publică, însă vârsta sa înaintată nu îi mai permite acest lucru.

Șarlatan, calul Jandarmeriei Române, are 18 ani

Jandarmeria Română a anunțat Șarlatan, un cal de 18 ani care a făcut parte din Detașamentul de Cavalerie, are nevoie de prieteni noi după ce vârsta nu îi mai permite să participe la misiunile autorităților române.

Conform Jandarmeriei Române, Șarlatan are aproape 18 ani și face parte din rasa Cal de Sport Românesc. Erbivorul are un temperament vioi și este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitației.

De asemenea, Șarlatan a participat la misiuni extrem de dificile, dar și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română. A reușit să se claseze chiar pe podium și ani la rând a făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.

„Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu și-a pierdut suplețea și nici cadența, vârsta nu îi mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie. Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Șarlatan. Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului și să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea și încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie”, au adăugat jandarmii pe pagina de Facebook a instituției, unde au postat și imagini cu Șarlatan.

Cai folosiți și de Poliția Locală din Iași

Şi Poliția Locală Iaşi foloseşte cai pentru misiuni. Reamintim că în ultima perioadă s-au programat licitaţii pentru achiziția unor servicii de pensiune pentru caii din dotare folosiți la patrulare pe străzile din oraș. Valoarea estimată a contractului este de 120.000 lei, fără TVA, aproape 24.000 euro. Costurile vor fi asigurate pentru un număr de 10 cai şi întreținerea lunară a cailor va costa 4.000 de euro, adică 400 euro pe cal.

„Prestatorul se obligă să asigure găzduirea cailor în boxe individuale de minimum 3,00 x 3,50 m cu adăpători automate și deschidere către linia grajdului, să asigure iluminat optim al grajdului, atât natural pe toate laturile, cât și artificial, să asigure furajarea cailor de trei ori pe zi, la ore stabilite de comun acord cu beneficiarul, în funcție de tipul fiecărui cal și tipul de antrenament din perioada respectivă, cantitățile de furaje fiind de: fân/lucernă – 12 kg/zi/cap; ovăz/orz – 6 kg/zi/cap”, se arată în caietul de sarcini.

Pe lângă serviciile menționate, Poliția Locală mai are cheltuieli cu tratamentul cailor. Până în acest moment, caii erau îngrijiți într-o bază din comuna Voinești. Pentru un singur cal, municipalitatea a plătit și 30.000 lei.

Având în vedere că pe lângă întreținerea lunară este nevoie și de atenție pentru Șarlatan, calul Jandarmeriei Române, care îşi caută stăpân.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024