Prima pagină » WoW! » Religie » Zămislirea Fecioarei Maria – Sărbătoare pentru creștini, pe 9 decembrie
Zămislirea Fecioarei Maria - Sărbătoare pentru creștini, pe 9 decembrie

Zămislirea Fecioarei Maria – Sărbătoare pentru creștini, pe 9 decembrie

09 dec. 2020, 10:01,
în WoW!

În fiecare an, pe 9 decembrie, creştinii de pretutindeni sărbătoresc o zi specială. Este vorba despre Zămislirea Fecioarei Maria. Într-adevăr, sărbătoarea nu este marcată în calendar cu cruce roşie, dar în unele biserici se face slujbă totuşi.

De ce este importantă această zi? Pentru că vorbeşte despre părinţii Sfintei Maria, care au încercat mulţi ani la rând să facă un copil şi nu au reuşit. Bineînţeles, vorbim despre o zi ce precede sărbătorile de iarnă. Să vedem, aşadar şi câteva tradiţii.

9 decembrie – Cum o marcăm

Pe 9 decembrie, noi marcam momentul în care Sfintei Ana i s-a transmis că o va naşte pe cea care va aduce pe lume Mântuitorul. Vestea i-a fost dată, după cum ştim cu toţii, de către Arhanghelul Gavriil. Ioachim şi Ana aveau deja o vârstă destul de înaintată şi nu mai sperau că vor putea avea copii. Totuşi, din voia Domnului, acest lucru s-a întâmplat.

Iată ce nu ai voie să faci astăzi:

  • nu se coase;
  • nu se spală;
  • nu e bine să te cerţi;
  • nu ai voie să porţi ranchiună.

Ca să fii feriţi de ghinioane, astăzi e bine să citeşti această scurtă rugăciune de Zămislirea Fecioarei Maria:

„Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!”

Curiozități despre Fecioara Maria

Despe Sfânta Maria se spune că era o fetiţă de o frumuseţe rară. Chiar şi cei invitaţi la ospăţ, dat în cinstea naşterii ei, s-au mirat foarte mult de cât de bine arată copilă, ea având un trup desăvârşit. Atunci a fost momentul în care i s-a pus numele Maria. Acesta înseamnă Doamnă şi Stăpâna.

Când a împlinit 6 luni, a făcut primii paşi, lucru nemaintalnit de atunci şi până acum. În momentul în care Sfânta Ana a văzut-o mergând la numai 6 luni, a spus:

„- Viu este Domnul şi, pe sufletul meu cel viu, picioruşele tale cele curate nu vor călca decât pământ sfinţit! Şi a chemat Ana preotul, care a sfinţit iatacul micuţei, făcând din el un loc sfinţit, aşa cum este orice loc în care trăiesc oameni cu frica lui Dumnezeu.”

Alte curiozităţi despre Fecioara Maria:

  • nu a murit, ci a fost ridicată la cer. Când Apostolul Toma a cerut să fie deschis mormântul ei, a găsit sicriul gol. Nici urmă de oseminte. Doar veşmântul ei era. Sfântul Acoperământ a fost dus mai apoi în Biserica Vlaherne, din Constantinopol;
  • la vârsta de 15 ani, conform tradiţiei evreieşti, trebuia să se întoarcă în familie. Prin descoperire dumnezeiască, ea a fost încredinţată Dreptului Iosif. Acesta avea mai mulți copii din căsătoria cu Salomeea (Iacov, Simeon, Iuda, Estera, Salomeea şi încă o fată, al cărei nume nu e menţionat de evanghelişti);
  • şi după naştere, Sfânta Maria a rămas fecioară;
  • tradiţia patristică spune că, de fapt, Fecioara Maria a fost prima care l-a întâlnit pe Iisus Hristos când a înviat, nicidecum Maria Magdalena;
  • Maica Domnului a mai trăit 11 ani după ce Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`