Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi niște sărățele fragede și gustoase, avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare. Sărățelele pot fi făcute simple sau cu cașcaval, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Sărățelele sunt ideale de pregătit pentru orice ocazie.
Sărățele fragede și gustoase
Când vine vorba de gustoasele sărățele de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora ditnre noi sunt sărățelele fragede cu cașcaval și mac. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare.
Pentru ca sărățelele să fie fragede și gustoase trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și aromat. Sărățelele sunt ideale de pregătit la mesele festive, la zi de sărbătoare sau ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative.
La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un salam de biscuiți. Salamul de biscuiți cu margarină le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Acest desert crocant și gustos este ideal de pregătit la orice masă. Salamul de biscuiți poate fi făcut cu ciocolată, fulgi de cocos, cu biscuiți simpli, iar când vine vorba de ornat putem folosi fulgi de cocos, migdale și alune. Acesta ne va aminti de copilărie și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem face niște biscuiți fragezi de casă. Se pot glasa în ciocolată sau îi putem umple cu dulceață de casă.
Biscuiții de casă cu unt au o frăgezime aparte, o textută crocantă și le vor aminti celor dragi de copilărie și de rețetele din vremea de odinioară. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Pentru o tavă cu biscuiți de casă cu unt vom avea nevoie de 2 ouă, 350 g de făină, esență de vanilie, 1 linguriță de praf de copt, 100 g de unt și 200 g de zahăr.
Sărățelele sunt pe placul tuturor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.
Rețeta cu care vom pregăti un adevărat deliciu
Pentru niște sărățele de casă gustoase vom avea nevoie de 250 g de telemea, 200 g de unt, 100 g de smântână, 500 g de făină și 2 ouă, iar pentru decor vom folosi 1 ou, semințe de susan, semințe de chimen și cașcaval ras.
Într-un vas mare se pune făina împreună cu untul, smântâna, ouăle și brânza rasă. Se amestecă foarte bine apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se înfășoară aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider timp de o oră.
După acest timp, se scoate aluatul de la rece și se întinde foarte bine. Se unge aluatul cu făină și ulei. Aluatul se va întinde într-o formă dreptunghiulară. Se taie aluatul în forma dorită pentru a obține sărățele. Se pun sărățelele una lângă alta, se presară telemea rasă deasupra, se pun semințele, se ung sărățelele cu ou apoi se dau la cuptor.
Se coc sărățelele timp de 20 de minute apoi se scot de la cuptor, se lasă ușor la răcit apoi se servesc. Acestea se pot servi simple, cu iaurt sau cu lapte. Sărățelele sunt delicioase, ușor de făcut și merg de minune la orice masă și la orice ocazie.