Prima pagină » Culinar » Sărățele de casă cu telemea. Trucuri simple pentru un preparat gustos

Sărățele de casă cu telemea. Trucuri simple pentru un preparat gustos

20 dec. 2022, 11:15,
în Culinar

Delicioasele sărățele de casă cu telemea sunt ideale la masa de Crăciun alături de alte deserturi savuroase. Sărățelele sunt aromate, crocante și ușor de făcut, iar dacă avem în vedere secretele din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat gustos.

Sărățele de casă cu telemea

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat gustos, crocant și aromat, putem pregăti niște sărățele cu telemea. Acestea sunt pe placul multora dintrei noi și pot fi făcute după preferințe. Sărățelele pot fi pregătite cu telemea, cașcaval, chimen, brânză de vaci, dar la fel de bine pot fi făcute și de post.

Sărățelele de casă cu telemea sunt irezistibile, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros. La masa de Crăciun, pe lângă delicioasele sărățele, putem pregăti și un chec în 3 culori, gustos, pufos și delicios. Acesta este ideal pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta de odinioară.

De asemenea, dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert irezistibil, putem face o prăjitură cu gutui caramelizate. Aceasta are o aromă aparte, un aspect deosebit și un gust de neuitat. Sărățelele de casă cu telemea sunt ideale la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta bunicii pentru un preparat savuros

Dacă vrem să facem acasă niște sărățele delicioase cu telemea vom avea nevoie de 250 g de unt, 1 ou, 1 lingură de oțet, 400 g de brânză telemea rasă, 100 ml de lapte, 500 g de făină, 10 g de drojdie proaspătă, 1 ou pentru uns, amestecat cu 2 linguri de lapte și sare.

Mai întâi se pregătește maiaua. Într-un bol mic sau într-o cană se dizolvă drojdia într-o lingură de lapte și se pune o jumătate de linguriță de zahăr. Se lasă maiaua să stea la crescut. După aceea, ingredientele pentru sărățele se pun împreună într-un vas mare, apoi se adaugă maiaua și se amestecă până când obținem un aluat elastic și nelipicios.

Când este gata, se lasă aluatul de sărățele la crescut timp de câteva ore. După aceea, se împarte aluatul în două bucăți și se întinde fiecare bucată până când obținem două foi subțiri de aluat. Se taie în fâșii potrivite, se răsucesc apoi se ung sărățelele cu ou și lapte. Se pune deasupra un pic de sare apoi se așază sărățelele în tava de copt unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

Se pun sărățelele cu telema la cuptor și se lasă timp de 15-20 de minute până când se rumenesc ușor. Când sunt gata se scot din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc. Cu siguranță vom obține niște sărățele gustoase, aromate și crocante. Dacă vrem să oferim sărățelelor un gust aparte, putem să le facem cu untură, smântână, cu chimen, mac și susan.

Sărățelele de casă cu telemea sunt ideale la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Acestea pot fi făcute foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *