Prima pagină » Local » Săracul om bogat! Controversatul Cristian Stanciu nu plăteşte nimic la Primăria Iași, dar a cumpărat un sediu în valoare de 1.5 milioane de euro

Săracul om bogat! Controversatul Cristian Stanciu nu plăteşte nimic la Primăria Iași, dar a cumpărat un sediu în valoare de 1.5 milioane de euro

08 apr. 2021, 08:23,
BZI.ro, în Local

Controversatul Cristian Stanciu, cel care administrează Asociaţia FEG a dat o nouă lovitură pe piaţa imobiliară din Iași. Deși asociaţia pe care o conduce nu plăteşte nimic la Primăria Iași, omul de afaceri controversat îşi permite să plătească sume colosare pentru clădiri din Iași.

Vorbim despre faptul că recent a plătit nu mai puţin de 1.5 milioane de euro pe o clădire din Podu Roș, clădire care a aparţinut în trecut operatorului de telefonie mobilă Romtelecom.

Fundaţia Ecologică Green (FEG) deţinută de Cristian Stanciu are bani pentru investiţii dar nu şi pentru stat

Licitaţia a avut loc zilele trecute şi a avut un preţ de plecare de peste 870.000 de euro, totul fără TVA. Fundaţia Ecologică Green (FEG) deţinută de controversatul Cristian Stanciu a avut banii necesari pentru a licita asta în timp ce statul român și Primăria Iași este păcălită cu o chirie modică achitată de aceştia pentru clădirile din centrul Iașului.

Licitaţia a stârnit un interes scăzut datorită preţului de achiziţie. Astfel, pe lângă Cristian Stanciu a mai participat doar un alt om de afaceri. După delungi dezbateri, licitaţia s-a încheiat cu plata a 1.5 milioane de euro+TVA pentru clădirea din centrul orașului.

Pentru ca totul să capete un comic de situaţie, Cristian Stanciu are în vedere transformarea acestei clădiri în vedera înfiinţării unui centru educaţional. Desigur, minciună poate fi uşor demontată pentru că, în clădirea cu pricina există incă centrale telefonice fapt ce face imposibilă obţinerea unei autorizaţii necesare înfiinţării centrului educaţional de care vorbeşte Cristian Stanciu.

Clărirea a fost deținută de Romtelecom, firmă de stat dar a intrat în posesia companiei de telefonie din Germania după ce societatea românească a fost privatizată. Telekom a realizat buf-uri imobiliare prin vânzarea acestor clădiri.

FEG: 2 lei la Primărie, 1.5 milioane de euro investiţii

Fundaţia Ecologică Green (FEG) deţinută de Cristian Stanciu dă tunuri imobiliare în timp ce la Primăria Iași ajung doar firimiturile. Concret, Primăria Iași încasează sume derizorii pe chiriile date FEG din mijlocul oraşului Iași.

Cristian Stanciu ocupă spațiul de pe strada Păcurari, nr.25, unde funcționează grădinița FEG. Spațiul este închiriat tot de la Primăria Iași. Contractul a fost semnat pe data de 10.09.1992. De aproape 30 de ani, familia Stanciu stăpânește imobilul cu o suprafață de 255,25 metri pătrați, plus teren în suprafață de 400 de metri pătrați. Pentru proprietatea menționată, Cristian Stanciu plătește o chirie lunară de doar 666 lei. Lista continuă cu spațiul de pe strada Cuza Vodă, nr.1, în suprafață de 159 de metri pătrați. FEG achită o chirie de 579 de lei.

De altfel, problema a fost ridicată în Consiliul Local Iași unde mai mulţi consilieri au explicat că statul este prejudiciat prin faptul că a închiriat la preţuri de nimic respectivele imobile.

Nu este singurul bum dat de Cristian Stanciu, acesta neplătind chirie de 18 ani într-o clădire de pe strada Păcurari, 47. Clădirea are o suprafață de 558,08 metri pătrați, la care se adaugă o suprafață de teren de 307 metri pătrați. În baza HCL 411/20.07.2003, FEG a primit spațiul în folosință cu titlul gratuit. În zonă, spațiile se închiriază și cu 20 de euro/mp. Numai din clădire s-ar fi putut genera un venit la bugetul local de milioane de euro

Deviza statului român: Totul este de vânzare și închiriere la prețuri de nimic, pentru cine poate

În contextul în care mulți tineri antrepenori din Iași sunt puși în dificultate atunci când vor să închirieze locații pentru a-și dezvolta afacerea vedem faptul că statul român are o deviză cel puțin bizară. Pe lângă marea privatizare care a devenit o bună vacă de mult pentru anumite grupuri de interese (spațiul din Podu Roș era al Romtelecom, firmă de stat care a fost cumpărată de Telekom printr-o privatizare suspectă. În acest fel, toate bunurile statului au revenit către firma de telefonie din Germania ), vorbim și de faptul că statul român prin Primăria Iași închirează la prețuri derizorii spațiile care ar putea genera sume importante la bugetul de stat. De altfel, nu oricine poate închiria aceste spații, doar cei suspuși pot beneficia de un astfel de beneficiu.

 

Desigur, colegul său de partid, Maricel Popa (fost președinte al CJ Iași și senator PSD), pare să funcționeze la fel. Reporterii BZI.RO dezvăluiau în exclusivitate faptul că Centrul Expozițional Moldova, centru care își propunea închirierea spațiilor către micii antreprenori ieșeni, este o adevărată paragină, subsolul fiind inundat iar pe ușă fiind pus lacătul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *