Prima pagină » Local » Șapte mituri despre George Simion, aruncate de piață de vechile partide și de sateliții lor de influență

Șapte mituri despre George Simion, aruncate de piață de vechile partide și de sateliții lor de influență

15 mart. 2024, 08:42,
în Local

Despre George Simion se pot spune foarte multe, are un palmares activist-civic impresionant iar de patru ani este cu siguranță unul dintre cei mai carismatici dintre actualii politicieni ai României. Că-ți place sau nu de Simion, nu poți să nu recunoști că îți atrage atenția. Evident, în jurul acestuia, s-au creat mituri și manipulări, multe gândite de vechile partide politice.

Iată câteva dintre poveștile inventate despre George Simion, despre prezentul și trecutul său.

George Simion este omul Moscovei, omul rușilor – FALS. George Simion este probabil unul dintre cei mai înverșunați activiști pro unire România – Republica Moldova, de după 1989. Trebuie să fii doar manipulat de propaganda vechilor partide pentru a crede invenția că Simion e omul rușilor. Ba dimpotrivă, este un politician profund ostil Moscovei.

Trece Nistrul în 2006 și ajunge la Tiraspol la liceul „Lucian Blaga”, una dintre cele opt școli de limba română din regiunea transnistreană pentru a duce o donație copiilor și o vizită la românii din zonă!

Trei ani mai târziu, în 2009, veniturile obținute din vânzările CD-urilor din proiectul muzical „Uniți sub tricolor” merg către același liceu.
În 2011, în capitala Republicii Moldova, Chișinău, dă tonul marșurilor dedicate zilei de 27 martie, atunci când sute de persoane jură credință în fața Ambasadei României. Conduce 10.000 de oameni, organizați în cadrul unui marș la Chișinău

Este omul care a organizat – pe 16 mai 2011 o manifestare a membrilor „Acțiunii 2012”, intitulată „Zi de doliu național”. Hanul lui Manuc, clădirea unde s-a semnat Pacea de la București, a fost înconjurată cu pânză neagră, pentru a aminti că actul anexării unei părți a teritoriului românesc de către Imperiul Rus.

Tot George, „omul rușilor” organizează primul protest „Bălți simte românește” în 2012 în Chișinău.

Demarează în 2013 campania de strângere de semnături pentru facilitarea procesului de obținere a vizelor de către basarabeni, „Aducem Basarabia acasă”. La nivel legislativ, George Simion, în același an, organizează la Clubul Parlamentarilor Români conferința cu tema „Asumarea politică a unui calendar al unirii Republicii Moldova cu România. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE‟.

Apără interesele basarabenilor și organizează un protest, în 2014, față de afirmațiile jignitoare adresate moldovenilor de către un realizator TV din România.

George Simion inițiază în 2014 școala de cultură și afirmare românească, prima ediție „Incubatorul de românism”, la care participă activiști civici și jurnaliști, care discută despre modalitatea în care majoritatea și minoritățile își vor da mâna într-o Românie Reîntregită și felul în care Internetul și New Media pot ajuta la promovarea cauzelor civice.
În 2018, George Simion este organizatorul „Marii Adunări Centenare”de la Chișinău, la care au participat 100.000 de unioniști, și a Marșului Centenarului, lansat pe 1 iulie la Alba Iulia, marș desfășurat pe jos până la Chișinău, pe o distanță de 1300 de km, prin locurile importante pentru Primul Război Mondial și Marea Unire;

George Simion și AUR sunt legionari – FALS. Aceasta este o altă invenție și aberație emanată de vechile partide birocratice. E la fel de stupidă ca și acuzația lui Putin că regimul Zelenski e nazist. Mai mult, AUR și George Simion nu au îmbrățișat niciodată valori antisemite sau rasiste, cu atât mai mult când are în zona 1 de decizie a partidului oameni de afaceri precum Mohammad Murad. George Simion și AUR niciodată nu și-au asumat moștenirea istorică a lui Corneliu Zelea Crodreanu, precizând mereu despre căpitan, absolut neutru, că e un „personaj istoric”.

George Simion și AUR sunt extremiști – FALS. Vom demitiza scurt, printr-o simplă întrebare: Întâlnirea liderului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar, se putea realiza dacă cel dintâi era extremist sau antisemit?

George Simion și AUR sunt populiști – FALS. Puteam accepta aserțiunea că toată clasa politică este populistă dar să arunci anatema de populist pe un partid care nu a guvernat niciodată este absolut aberant, în condțiile în care PSD și PNL și-au fidelizat votanții prin supradimensionarea aparatului de stat (angajări la stat) prin creșteri de pensii și/sau salarii la bugetari în funcție de interesul electoral și prin lipsa investițiilor în infrastructură care putea stimula economia națională în ultimii 30 de ani.

Șoșoaca l-a făcut mare pe George Simion – FALS. Înainte de 2020 George Simion avea o notorietate civică în București și în toate mediile unioniste mult peste orice alt actual sau fost lider AUR.

CV-ul profesional a lui George Simion lasă de dorit – FALS. George Simion nu a fost bugetar până la mandatul de deputat. Nu a trăit din banii statului, nu a căpușat statul român, nu a beneficiat de sinecuri de la statul român. Hmmm dar oare haideți să ne uităm mai atenți la Ludovic Orban. Ce job în privat a avut dânsul până când a ajuns prim-ministru? Dar Marcel Ciolacu, bugetar (parlamentar) de ani de zile, ce loc de muncă a avut înainte de cel dat de politică?

George Simion primește pe toată lumea în partid FALS – Este o altă teorie aruncată pe piață de partidele vechi, care privită primar poate fi considerartă adevărată. DA, George Simion dă o șansă oricui, căci nu este nici Dumnezeu și nici judecător, însă nu acceptă pe oricine pe lista partidului și în conducerea partidului și asta s-a observat prin oportuniștii care au venit în AUR dar pe care țesutul partidului i-a respins după câteva săptămâni. Prin urmare, George Simion îți deschide ușa partidului dar nu te va pune la masă dacă nu meriți.

Cele șapte demitizări sunt necesare în avalanșa de fake-news-uri de pe piața online din România. Asta nu înseamnă că-i acordăm un cec în alb domnului George Simion și-l vom superviza ca pe orice alt politician român.

Comentarii
  • Asta nu e naționalist. Rusia a furat Basarabia de la Romania in 1940.

    Simion ii perie pe ruși. Nu comentează nimic legat de ruși.

  • Asta nu are cum sa fie legionar. Legionarii erau împotriva rușilor și comunismului.

    Asta sta drept in fata rușilor…sa trăiți!
    Rușii comentează despre Moldova … asta nu zice nimic.

    Unii din vârful legionarilor erau intelectuali … asta a coborât dintr-o galerie de fotbal.

  • Daca si boratul asta e politician!!! poate cobori Romania mai jos de atat? Populiea care l a votat are 2 clase mai mult ca trenul

  • Bă, da de unde le scorniți atâta că-s mituri?
    Uite doar un fapt, o dovadă: Rep. Moldova l-a dibuit că e un agitator sovietic și i-a dat block. Doar in Roumania mai sunt retarzi fanatici hAUR & sos maro, care sunt duși cu pluta să creadă altceva.

  • Prea multe buze pupacioase de cururi rusesti pe aici , asa ca voi deschide o linie de a produce plachiuri anti uzura pentru buze.

  • HAOLEUUUUU HAS MO CAR SIMION…pui de cioara ce esti

  • Tot nu am înțeles ce CV are prostul ăsta. Doar ”meritul” că nu a încasat bani de la buget?

  • astza ne da la rusi inapoi

  • Duca-se de unde a venit! Să dispară de pe scena politică!

  • Liberalul sulii

    Stați liniștiți nu va da nimeni la rusi. Dulapul săsesc merge sef la NATO, Ciuca va fi președinte, Catu revine prim ministru iar miniștri pot fi Ralucuta lui Turcan. Rareș Bogdan, de Mezzo, Ciolacu și bineînțeles grupul de la Cluj. Votați stabilitatea și siguranța.

  • CRA CRA CRA CIOARA CRA, DUTE IN SIBERIAAAAAAAA, LA SLEATHA TA, TRADATOR LA RUSI CE ESTI

  • Lucreazî sub acoperire de fals unionist, spion pentru ruși ! Pentru Ovidiu Mitu cînd se va semna sentința , cu executare, pentru luare de mită ?

  • Lucreazî sub acoperire de fals unionist, spion pentru ruși ! Pentru Ovidiu Mitu cînd se va semna sentința , cu executare, pentru luare de mită ? Si asta-i un mit !!!

  • Cata prostie in comentarii .. cu rusii .. ai de ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`