Săptămâna viitoare, vineri, 13 noiembrie, vor fi premiate cele mai bune cărți ale anului 2019, la Iași! Uniunea Scriitorilor din România a stabilit lista autorilor pentru „Premiile USR 2020”. Juriul pentru acordarea Premiilor USR – filiala Iași pentru cărțile apărute în anul 2019 a fost format din: Constantin Parascan, președinte, Dragoș Cojocaru și Liviu Papuc
Vineri, 13 noiembrie 2020, vor fi premiate cele mai bune cărți ale anului 2019, la Iași! Uniunea Scriitorilor din România (USR) a stabilit lista autorilor pentru „Premiile USR 2020”. Juriul pentru acordarea Premiilor USR – filiala Iași pentru cărțile apărute în anul 2019 a fost format din: Constantin Parascan, președinte, Dragoș Cojocaru și Liviu Papuc. Deja, Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iași a stabilit lista cu nominalizări pentru acordarea „Premiilor USR 2020”.
Acordarea „Premiilor USR 2020” se face pentru Poezie, Proză, Critică sau Teatru
Acordarea „Premiilor USR 2020” se face pentru Poezie, Proză, Critică sau Teatru. Juriul pentru acordarea acestora a stabilit următoarele nominalizări, în ședința din data de 5 octombrie 2020: la categoria Poezie pe Radu Andriescu cu „Animalul diafan”, Editura Paralela 45, Carmen Veronica Steiciuc cu „Iahtul cu prieteni imaginari”, Editura Tracus Arte, Ioana Diaconescu cu „Dezaripare”, Editura Timpul, Al. Ovidiu Vintilă cu „Transparența unui popor de foci”, Editura Charmides, Gheorghe Simon cu „Calea Numelui”, Editura Eikon. Urmează Valentin Talpalaru cu „35 de poeme în căutarea unui titlu”, Editura Junimea, Nicolae Panaite cu „Ziua verde”, Editura Junimea și Daniel Corbu cu „Lecția de abis”, Editura Princeps Multimedia. De asemenea, la categoria Poezie Copii a fost nominalizată Olga Alexandra Diaconu cu „Casa de vacanță”, apărută la Editura PIM.
Care sunt nominalizările la categoriile Proză și Critică a „Premiilor USR 2020”
Mai departe, urmează nominalizările la Proză. Acestea sunt: Iorgu Gălățeanu cu „Copacul suferinței”, Editura Cronedit, Valeriu Mardare cu „Limanul Tăcerii”, Editura Princeps Multimedia, Petre Rău cu „Studiu în clarobscur”, Editura InfoRapArt. La Critică sunt următorii potențiali câștigători: Theodor Codreanu cu „Scriitori basarabeni”, Editura Academiei Române, Theodor Codreanu cu „Revizuiri critice”, Editura Academiei Române și Antonio Patraș pentru „Critică și biografie”, Editura Timpul. La Traducere sunt nominalizați: Alexandru G. Șerban cu „Imperiul fățărniciei”, Editura PIM, Petruța Spânu cu „Catherine Safonoff, Distanța de fugă”, Editura Fides, Vlad Sibechi cu „Meditațiile bătrânului despre libertate”, Editura Timpul. La categoria Publicistică sunt nominalizați:
Mircea Radu Iacoban cu lucrarea „I-am zărit printre cuvinte”, Editura Junimea și Dionisie Vitcu cu „Între scorpion și capricorn, Ridică-te și mergi mai departe”, Editura Danaster. La categoria Teatru este o singură nominalizare, anume cea a lui Aurel Andrei pentru „Teatru 2109”, Editura PIM.