Prima pagină » Eveniment-Social » Săptămâna Globală a Educației la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași
Săptămâna Globală a Educației la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Săptămâna Globală a Educației la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

17 nov. 2021, 17:53,
în Eveniment-Social

Efervescența activităților și proiectelor prilejuite de Săptămâna Globală a Educației a cuprins Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Sub auspiciile toleranței, armoniei și respectului, astăzi, 17 noiembrie 2021, elevii claselor a IX-a și a XI-a de la LIIS au intrat în dialog cu specialiști în domeniul educației juridice în cadrul evenimentului Orașul juridic, coordonat de prof. dr. Narcisa Adochiei și doamna mediator Maria Păduraru. Invitații au răspuns întrebărilor elevilor și le-au oferit în dar Codul penal pe înțelesul copiilor. Activitatea face parte din campania „Codul penal pe înţelesul copiilor în şcolile din judeţul Iaşi”, organizată în parteneriat cu Asociaţia pentru Dialog în Justiţie Iaşi și Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie 2021.

Scopul programului Abilități pentru acțiune

Formarea unei noi generații de tineri responsabili este și scopul programului Abilități pentru acțiune, avizat de Ministerul Educației, care a debutat astăzi cu activități de intercunoaștere derulate cu elevii claselor a IX-a. Programul se va desfășura timp de 8 săptămâni în cadrul unui parteneriat între LIIS, coordonator local prof. documentarist Alina Enache, și Agenția Națională Antidrog, reprezentată de comisar-șef Perianu Sorin și subcomisar Hapău Anca.

Și pentru că adie parfumul sărbătorilor de Crăciun, tot astăzi, s-a dat startul proiectului de voluntariat Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune, un parteneriat între Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Asociația Pro Vita a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Coordonatorii proiectului, prof. dr. Violeta Țuțui și prof. Adrian Hrimiuc, își propun ca să colecteze alimente neperisabile cu implicarea a 10 clase de gimnaziu și de liceu, pe care să le ofere în dar familiilor cu mulți copii, mamelor aflate în dificultate și altor familii vulnerabile din județele Iași, Botoșani și Neamț. Organizat pe nivele de studiu, concursul va aduce, ca recompensă a generozității și mărinimiei elevilor claselor câștigătoare, pizza.

Pentru că începe un anotimp de poveste, Asociația Kreativis a lansat elevilor de gimnaziu, coordonați de prof. Dana Anghelescu, invitația de a participa prin creațiile lor literare la Concursul Sărbători cu fapte bune. Cele mai frumoase lucrări despre dăruire și puterea faptelor bune vor fi incluse într-un broșură care va fi tipărită și vândută, iar banii obținuți vor fi donați pentru un scop caritabil.

A dărui rămâne un mod de a fi pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024