Prima pagină » Eveniment-Social » Săptămâna Diversității la UMF Iași! În prim-plan sunt studenții și rezidenții internaționali
Săptămâna Diversității la UMF Iași! În prim-plan sunt studenții și rezidenții internaționali

Săptămâna Diversității la UMF Iași! În prim-plan sunt studenții și rezidenții internaționali

07 mai 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU, în Eveniment-Social

Eveniment special, aflat la a IV-a ediție și intitulat Săptămânii Diversității de la UMF Iași, va fi organizat de Centrul Cultural „I.I. Mironescu” și Serviciul Comunicare, Editură și Marketing Universitar. Acesta va avea loc în perioada 13-17 mai 2024 și cuprinde o serie de manifestații

Cea de a IV-a ediție a Săptămânii Diversității la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași. Aceasta va fi organizată de Centrul Cultural „I.I. Mironescu” și Serviciul Comunicare, Editură și Marketing Universitar și va avea loc în perioada 13-17 mai 2024. Totul cuprinde o serie de evenimente a căror temă centrală este „Acasă în România”.

Săptămâna Diversității la UMF Iași, pentru studenții și rezidenții internaționali

Inspirată din tema Lunii Europene a Diversității 2024, „Integrating the future of work through inclusion and diversity” (Integrarea viitorului muncii prin incluziune și diversitate), evenimentele din Săptămâna Diversității la UMF Iași vor avea în prim-plan studenții și rezidenții internaționali. Programul va include o expoziție foto-documentară, o prelegere inedită despre „apropierile culturale franceze din UMF Iași”, o masă rotundă cu rezidenții străini și tururi ghidate ce vor scoate în evidență „personalitatea” și principalele atracții ale Iașului.

„Diversitatea înseamnă progres, respect, conștientizare, unitate și bune practici”

Participarea la evenimente este deschisă tuturor persoanelor interesate. Evenimentele se vor desfășura în limbile engleză și franceză.

„Diversitatea înseamnă progres, respect, conștientizare, unitate și bune practici. În universitatea noastră și, extins, în Iași, diversitatea este o resursă, prin care inovația și conlucrarea științifică și culturală trăiesc experiențe provocatoare. Evenimentele desfășurate sub egida «Săptămânii diversității» presupun o viziune integratoare, de stimulare a identităților specifice și de comunicare interculturală, un anume dinamism și o închegare armonică de idei. Diversitatea presupune o realitate mixtă, dar nu haotică. Diversitatea este frumusețea de a admira unicitatea fiecăruia” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Totul debutează luni, 13 mai 2024, ora 12.00, la Muzeul de Istorie a Medicinei, cu expoziția foto-documentară „Întâlnirea cu semenul american” (experiența lui Grigore T. Popa în America). Un alt moment din program se va desfășura miercuri, 15 mai, ora 14.00, Aula „George Emil Palade”. Este vorba de conferința „Apropieri culturale francofone în UMF Iași”. Invitați: Vincent Henry și Olivier Dumas, Institutul Francez Iași. Așadar, vorbim de marcarea Săptămânii Diversității la UMF Iași, ce are în prim-plan sunt studenții și rezidenții internaționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *