Prima pagină » Local » Șaormeria „Neo” din Podu Roș, cu cel mai mare vad, a fost închisă din cauza condițiilor de igienă. Patronul: „Am fost reclamați că erau multe muște, așa e de la rece la cald” – FOTO

Șaormeria „Neo” din Podu Roș, cu cel mai mare vad, a fost închisă din cauza condițiilor de igienă. Patronul: „Am fost reclamați că erau multe muște, așa e de la rece la cald” – FOTO

01 nov. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Din cauza condițiilor insalubre, comisarii de la Protecția Consumatorilor au închis șaormeria „Neo” din Podu Roș. Patronul recunoaște că a fost reclamat din cauza muștelor care au alungat clienții din local. În cursul zilei de ieri, mai mulți muncitori lucrau la remedierea altor deficiențe constatate în timpul controlului

Comisarii de Protecția Consumatorilor din Iași au intensificat controalele în rândul agenților economici ce activează pe piața alimentației publice de in Iași. În cursul zilei de ieri, 31.10.2022, comisarii au hotărât să suspende activitatea de la șaormeria „Neo” din Podu Roș, unde au fost identificate nereguli privind condițiile igienico-sanitare ale punctului de lucru ce permite servirea clienților și în interior.

Șaormeria este controlată de afaceristul Ciprian Ionescu, care a administrat în trecut și alte locații din Iași. Punctul de lucru din Podu Roș este administrat de societatea Yum Yum SRL, unde asociată este mama lui Ciprian Ionescu. Conform ultimelor date financiare ale societății, în 2021, cifra de afaceri a fost de 1 milion de lei, având un profit de 23.030 de lei, datorii de 189.124 de lei și un număr de 5 angajați.

Șaormeria „Neo” din Iași a fost închisă până la remedierea deficiențelor

Echipele de control de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași au identificat la „Neo” că preparatele erau gătite cu ajutorul unor echipamente insalubre. Ba mai mult, gresia din incinta localului era spartă, aspect sancționat de comisari. Contactat de reporterii BZI, Ciprian Ionescu a precizat că totul a început de la reclamația unui client.

„Activitatea a fost suspendată timp de o zi. Muncitorii sunt acolo pentru a remedia problemele. Am fost reclamați că erau multe muște, așa e de la rece la cald. Azi (ieri – n.r.) facem curățenie și redeschidem”, a spus patronul șaormeriei.

Reprezentanții CJPC nu au comunicat cuantumul amenzii aplicate la „Neo”. În luna septembrie 2022, Protecția Consumatorului a închis și restaurantul „Boho” de pe strada Vulpe, din cauza bucătăriei insalubre.

Președintele ANPC a răscolit centrul comercial Egros

Totodată, o acțiune din luna mai 2022, organizată de comisarii de la Protecția Consumatorilor a scos la suprafață neregulile grave din centrul comercial Egros, de pe Calea Chișinăului din Iași. În prezența lui Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost verificată activitatea comercială din complex. Prima acțiune a avut loc în zona de food court, unde sute de clienți comandă zilnic produsele oferite de operatorii economici.

După un control sumar la restaurantul „Mister Chef”, comisarii au descoperit 200 de kilograme de carne expirată, însemnând pachete de porc, pui, mici și alte preparate. Mai mult, s-a dispus suspendarea activității pe o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de redeschidere doar în prezența directorului general ANPC, Paul Anghel. Gabriela Lăcrămioara Negura, patrona localului, s-a arătat foarte indignată de controlul ANPC, se aștepta ca activitatea să fie suspendată, însă a fost reluată la scurt timp.

Șaormeria „Neo” din Podu Roș urmează să fie redeschisă, dar rămâne de văzut dacă vor fi respectate condițiile de funcționare impuse de autorități.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024