Prima pagină » Economic Local » Șanse mari de angajare pentru ieșeni. AJOFM Iași a făcut publice aproape 900 de locuri de muncă vacante
Șanse mari de angajare pentru ieșeni. AJOFM Iași a făcut publice aproape 900 de locuri de muncă vacante

Șanse mari de angajare pentru ieșeni. AJOFM Iași a făcut publice aproape 900 de locuri de muncă vacante

17 iun. 2022, 02:10, 1 ,
în Economic Local

Până pe 22 iunie, ieşenii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru unul dintre 899 posturi vacante făcute publice prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM Iaşi). Din totalul de posturi vacante, 806 locuri de muncă sunt pentru ieşenii cu studii medii. Șanse mari de angajare au și ieșenii cu studii superioare, pentru care în perioada următoare sunt vacante 93 de posturi.

Până pe 22 iunie, ieșenii au la dispoziție aproape 900 de locuri de muncă vacante. Ca de obicei, cele mai mute posturi se adresează persoanelor care doresc să activeze în sectorul construcțiilor. În ceea ce privește industria, sunt disponibile 137 de locuri de muncă, iar în confecții este nevoie de 65 de persoane. Angajări se doresc să se facă și în domeniul serviciilor, unde sunt vacante 308 posturi.

Tot mai multe posturi vacante care se adresează persoanelor cu studii superioare

Pentru ieşenii cu studii medii, pe site-ul AJOFM au fost făcute publice 93 de locuri de muncă. În această perioadă, firmele ieșene își doresc să angajeze de la arhivist până la inginer mecanic. Societatea Română de Televiziune dorește să angajeze, prin concurs, jurnalist TV. Candidații pentru acest post trebuie să aibă studii superioare și un an vechime pe un post similar. Totodată, Societatea Română de Televiziune vrea să angajeze și jurnalist TV senior, pentru acest post fiind necesară o vechime de 7 ani și studii superioare. Societatea Toponotycad SRL dorește să angajeze până pe 22 iunie un inginer topograf. Termo-Service SA angajează inginer rețele electroenergetice. Persoanele care își doresc să ocupe acest post trebuie să aibă studii superioare și 3 ani experiență. Das SRL are mai multe posturi disponibile, dorindu-și ca în perioada următoare să angajeze inginer mecanic, inginer instalații, inginer energetician și inginer construcții CCIA. Și firma Prima Construct SRL vrea să angajeze inginer CCIA. Cât privește domeniul confecțiilor, Katty Fashion SRL are disponibil un post de inginer confecții tricotaje, în timp ce Confecții Integrate Moldova SRL Iași dorește să angajeze inginer confecții textile.

Șanse mari de angajare pentru ieșenii care doresc să lucreze în străinătate

Ieșenii au mari șanse să-și găsească un loc de muncă și în străinătate. Pentru Belgia, se caută 40 de muncitori necalificați în agricultură (horticultură). Nu sunt necesare studiile superioare sau experiență anterioară, însă persoanele care își doresc să lucreze pe unul dintre aceste posturi trebuie să dea dovadă de flexibilitate, motivație și trebuie să aibă o condiție medicală care să le permită să depună efort fizic. De asemenea, trebuie să fie persoane  serioase, care respectă acordurile încheiate, care pot lucra în echipă și care pun accent pe calitate serviciilor prestate. De asemenea, pentru muncă în agricultură, în Belgia, sunt disponibile și 50 de locuri de lucrător sezonier pentru cultivarea căpșunilor, 20 de posturi de lucrător sezonier pentru cultivarea florilor și 45 de locuri de muncitor sezonier pentru cultivarea legumelor. Ieșenii fără studii superioare sau pur și simplu cei care își doresc să-și găsească un loc de muncă se pot angaja și în Finlanda, unde se caută culegători de căpșuni și sudori. Persoanele care cunosc limba germană și vor putea găsi cu ușurință un loc de muncă în Germania, unde mai multe companii doresc să angajeze bucătari, curier colete și scrisori, educatori, sortatori corespondență, lucrători în bucătărie, ospătari, șoferi camion și tăietori de carne în producție.

Persoanele care doresc să fie îngrijitori de persoane trebuie să știe că în Irlanda sunt 20 de astfel de posturi disponibile. Șanse mari de angajare au și persoanele care își caută un loc de muncă în Slovenia, companiile de aici având vacante posturi de electricieni, îngrijitori animale, măcelari și muncitori în producția de carne.

Comentarii
  • Buna sunt in cautarea unui loc de munca In strainatate Belgia meseria este de zidar -zugrav ma puteti contacta la nr 0745997031

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *