Prima pagină » Editorial » Șansa suveraniștilor de a câștiga parlamentarele și prezidențialele
Șansa suveraniștilor de a câștiga parlamentarele și prezidențialele

Șansa suveraniștilor de a câștiga parlamentarele și prezidențialele

12 aug. 2024, 10:30,
Sorin Rosca Stanescu în Editorial

Am încercat ieri să explic faptul că această șansă este reală, dar pentru moment e pur teoretică. Și așa va rămâne cât timp Diana Șoșoacă, George Simion și Cozmin Gușă nu vor ști cum să strângă rândurile, cum să elaboreze și să implementeze un proiect comun și cum să nu transforme dezbaterea preconizată în rândul numeroaselor partide și formațiuni civice autodeclarate drept suveraniste, într-o cacofonie de natură să compromită orice rezultat. Dar coerența în sine, dacă va putea fi instaurată, nu este suficientă pentru a valorifica uriașul bazin electoral de peste 50% al românilor care ar putea să-și manifeste în mod activ convingerile patriotice. Mai sunt necesari câțiva pași care trebuiesc făcuți cât se poate de rapid.
Pentru a simplifica demersul pe care îl fac acum, voi consemna mai jos, cuvânt cu cuvânt, un mesaj în acest sens, pe care l-am primit de la Constantin Boștină, probabil românul cu cea mai mare experiență în prezent, în ceea ce privește organizațiile societății civile și modul în care ele ar putea fi mobilizate. Iată:

„Încep prin a exprima din nou convingerea mea fermă că, bine gândit și organizat, se poate ca alegerile parlamentare și cele prezidențiale să nu fie câștigate de partidele care au condus România în ultimii 35 ani, dacă se va reuși să se trezească interesul pentru vot al celor peste 50-60% din electorat care, nemulțumiți de situația României, vor veni în mare măsură la vot pentru candidații altor forțe decât ai celor care au fost la putere în ultimii 35 ani.

Pași de urmat :

1.Constituirea urgentă a unei mișcări civice naționale, în care să intre structuri (organizații) ale întreprinzătorilor români (IMM-uri), ale patronilor români adevărați, nu aserviți PSD, PNL, etc., ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, ale oamenilor de știință și cercetătorilor, ale pensionarilor, ale tineretului nealiniat politic, ale studenților, sindicate, cadre militare în rezervă, unele partide neparlamentare, diaspora, organizații de presă, media, etc.

2.Elaborarea unor documente bine echilibrate :

– Program de reconstrucție economică, educativă, socială și juridică a României (eu am un proiect consistent);

– Punerea în valoare în interes național a tuturor resurselor naturale, minerale, umane și financiare și dezvoltarea unei cooperări reciproc avantajoase în UE, în care să primeze totdeauna interesul național;

– Menținerea prezenței României în UE și NATO, dar cu demnitate, cu avantaje reciproce și fără neglijarea interesului național.

– Organizarea unor TRIBUNE LIBERE la nivelul municipiilor,orașelor și comunelor pentru promovarea politicilor suveraniste, în prezența unor personalități suveraniste.”

Extrem de important este să se renunțe la orice fel de improvizații, la orice fel de acțiuni de tip heirupist, neplanificate corespunzător și organizate în pripă, cum s-a întâmplat recent, când o inițiativă, în esența ei pozitivă, vizând Constituția Suveranistă a României, a fost ratată, pentru că avântul inițiatorilor ei, în frunte cu Dan Chitic, nu a fost susținut de o bună organizare și de pregătirea unei largi participări la operațiunea de strângere a semnăturilor.

În fine, așa cum m-am angajat în analiza de ieri, cred că este extrem de important, vital chiar, ca în această nouă etapă prin care se urmărește cristalizarea rapidă a unui pol suveranist, reprezentanții – indiferent care – ai acestei mișcări patriotice să înțeleagă că sunt mesagerii unei ample operațiuni istorice și să renunțe la orice fel de de excentricități, de comportament și de limbaj. Pentru a fi luați cu adevărat în serios de electoratul potențial, înainte de toate ei trebuie să se ia pe ei înșiși în serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024