Prima pagină » Cancan » Săndel Bălan a spus de ce nu s-a îmbogățit de pe urma trupei Andre. Piesa cu care au dat lovitura

Săndel Bălan a spus de ce nu s-a îmbogățit de pe urma trupei Andre. Piesa cu care au dat lovitura

12 dec. 2023, 12:59,
BZI.ro, în Cancan

Săndel, tatăl Andreei Bălan, a spus recent care a fost motivul pentru care nu s-a îmbogățit de pe urma trupei Andre. Piesa „Moșule ce tânăr ești” i-ar fi putut face milionari, însă au fost acuzați de plagiat și s-a luptat mulți ani să demonstreze contrariul. Săndel Bălan, managerul trupei, este cel care a compus linia melodică, în timp ce Andreea Antonescu a scris versurile.

Săndel Bălan, tatăl jumătății blonde a trupei Andre, a vorbit, recent, despre povestea din spatele uneia dintre cele mai de succes melodii ale duetului. Este vorba despore o piesă care este ascultată și astăzi, după mai bine de 24 de ani de la lansare. Bărbatul a dezvăluit cum ar fi putut să devină milionar, dacă ar fi locuit pe un alt continent.

Săndel Bălan a spus de ce nu s-a îmbogățit de pe urma trupei Andre

Andreea Bălan și Andreea Antonescu și-au început cariera pe vremea când erau doar două adolescente, însă cu ajutorul părinților lor au reușit să atingă un succes colosal la vârsta lor. Una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei Andre este piesa „Moșule ce tânăr ești” care se ascultă și astăzi și care în anul 1999 era difuzată peste tot în lume.

Săndel Bălan, managerul trupei, a dezvăluit că ar fi putut să ajungă milionar cu ajutorul acestei piese, asta dacă ar fi locuit în America, acolo unde artiștii sunt plătiți altfel. Bărbatul a fost cel care a manageriat trupa de la început până la sfârșit.

„Sunt multe cazuri, în istoria muzicii mondiale, de artiști care au făcut milioane de dolari dintr-o singură piesă. O melodie, precum «Moșule, ce tânăr ești!», la succesul pe care l-a avut, în 1999, pentru că era difuzată în toată lumea, mi-ar fi adus foarte mulți bani. Da, aș fi fost milionar în dolari, în America, dacă aș fi stat acolo, unde sunt alte plăți, au alt nivel”, a dezvăluit Săndel Bălan.

La vremea aceea, Săndel Bălan nu a reușit să obțină prea mulți bani din încasările trupei, mai ales că a fost acuzat de plagiat și s-a luptat să demonstreze că nu este așa. Toți banii făcuți din piesa „Moșule ce tânăr ești” au ajuns într-un fond comun și nu au mai putut fi recuperați.

Andreea Antonescu a fost cea care a scris versurile

Săndel Bălan a povestit că Andreea Antonescu a fost cea care a venit cu ideea piesei și tot cea care a și scris versurile. Tatăl Andreei Bălan a compus linia melodică și astfel ambele s-au îmbinat perfect.

„Ideea a fost a Andreei Antonescu și a mamei ei. Andreea voia o piesă gen că moșul nu mai e moș, că e un tinerel frumușel, cu cercel, care le-a fermecat pe ele. Andreea Antonescu mi-a trimis versurile, eu aveam deja gata linia melodică, am potrivit versurile pe piesă și am înregistrat-o într-un studio foarte bun, la Sebeș. De aceea sună foarte bine, orchestrația era avangardistă, era o tehnică inovatoare, cu mult peste ceea ce era atunci în România. Am lucrat piesa, acolo, apoi am dus-o într-un club. Dj-ul a difuzat-o de zece ori, în acea seară”, a mai spus Săndel Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *