Prima pagină » Razboi în Ucraina » Sancțiunile împotriva Rusiei ”secătuiesc mașina de război a lui Vladimir Putin”, consideră Ursula von der Leyer

Sancțiunile împotriva Rusiei ”secătuiesc mașina de război a lui Vladimir Putin”, consideră Ursula von der Leyer

24 mai 2022, 15:22,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Sancțiunile împotriva Rusiei secătuiesc mașina de război a lui Vladimir Putin, este de părere președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyer. Ursula a subliniat necesitatea ca Europa să facă tot ce îi stă în putință pentru a împiedica victoria Rusiei în Ucraina.

Economia mondială pare să o contrazică pentru că Europa o duce rău, iar Rusia pare că are o situația aparent normală. Ultimele date au arătat că rubla rusească a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, în pofida sancțiunilor anunțate de Occident.

Sancțiunile împotriva Rusiei secătuiesc armata lui Vladimir Putin

Într-un discurs în fața delegaților de la Davos, președintele Comisiei Europene a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei sunt luate în ideea de a secătui mașinăria de război condusă de Vladimir Putin. Ursula von der Leyer a menţionat faptul că în aceste momente țările europene sunt în cursul unor negocieri pentru a aplică sancțiuni tot mai dure.

Șefa Comisiei Europene consideră că acțiunea Rusiei în Ucraina pune sub semnul întrebării întreaga ordine mondială.

” Blocul trebuie să facă tot ce este necesar pentru a ajuta la înfrângerea Rusiei și va juca un rol important în reconstrucția Ucrainei, a mai spus că Ursula von der Leyen.

La Forul Economic Mondial (FEM), care a început de luni în Elveția, președintele Volodimir Zelenski a cerut sancțiuni tot mai dure împotriva Rusiei. În timpul FEM, oamenii de afaceri, politicieni, directori executivi de renume mondial se întâlnesc pentru a discuta despre problemele economice și pentru a găsi soluții la acestea. Cu toate că Europa a anunțat cele mai dure măsuri de sancționare a Rusiei, pare că există un sector de care nu vorbește nimeni. Precizăm că livrarea de uraniu din Rusia către țări precum Marea Britanie sau Franța decurge în mod normal.

O duce rău Rusia ca urmare a sancțiunilor?

Până în aceste momente Rusia a avut parte de cele mai dure sancțiuni din istorie. Vorbim despre interzicerea exportului rusesc de cereale, limitarea exportului de gaze naturale şi petrol, dar și ieşirea, de pe piața Federației Rusești a marilor firme internaționale.

Rusia a sistat livrarea de gaze naturale către mai multe țări

Cu toate că toate acestea ar fi trebuit să ducă la o lovitură de proporții, până acum nu se observă o mare diferență în viața rușilor. Desigur, nici nu sunt foarte multe informații referitoare la modul în care ruşii fac față schimbărilor din ultima perioadă. În altă ordine de idei, din punct de vedere economic, declinul țării se vede în special în căderea monedei de stat. Ori acest lucru nu se întâmpla în Rusia unde rubla rusească atinge recorduri pe 2 ani.

În pofida sancțiunilor, Kremlinul și-a permis să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Polonia, Bulgaria sau Finlanda, cea din urmă aderând la NATO. În spaţiul public a apărut informația precum că India cumpără cantități uriașe de petrol la prețuri foarte mici. În tot acest timp, Uniunea Europeană intră în colaps existând creșteri fără precedent a costurilor, în special în sectorul alimentar şi energetic. Așadar, pare că sancțiunile împotriva Rusiei nu au efectul scontat, momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *