Prima pagină » Actualitate » Sancțiuni dure anunțate împotriva Rusiei, după ce a început un război cu Ucraina. Ursula von der Leyen a făcut anunțul!
Sancțiuni dure anunțate împotriva Rusiei, după ce a început un război cu Ucraina. Ursula von der Leyen a făcut anunțul!

Sancțiuni dure anunțate împotriva Rusiei, după ce a început un război cu Ucraina. Ursula von der Leyen a făcut anunțul!

24 feb. 2022, 09:37,
BZI.ro, în Actualitate

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, face declarații în aceste momente. Oficialul a anunțat sancțiuni extrem de dure împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a început un război împotriva Ucrainei.

Declarațiile vin în contextul în care Vladimir Putin a anunțat că a început războiul în Ucraina, iar trupele militare rusești au invadat țara vecină României. Ursula von der Leyen a anunțat faptul că cele mai dure măsuri din istorie vor fi adoptate de UE.

 

Ursula von der Leyen anunță măsuri dure pentru Rusia în războiul din Ucraina

Ursula von der Leyen a decis să anunțe măsuri foarte dure în războiul cu Ucraina. Rusia va fi supusă unor sancțiuni extreme, sancțiuni care nu au mai fost văzute. Președintele Comisiei Europene a menționat faptul că nu vor permite președintelui rus să înlocuiască statul de drept și dreptul internațional. Aceasta a oferit și mai multe exemple din istorie când democrația și pacea au învins.

Vom opri accesul băncilor rusești la resursele financiare din Uniunea Europeană. Suntem împreună cu toţi partenerii noștri, SUA, Canada, Japonia. Milioane de ruşi nu vor război. Președintele Putin încearcă să se întoarcă în perioada imperiului rus. Cer Rusiei să renunțe la invazie. Nu vom permite președintelui să înlocuiască statul de drept şi dreptul internaţional. Nu trebuie să subestimeze hotărârea democraţiei noastre. Istoria a demonstrat că societăţile bazate pe democrație rezistă în timp. UE este alături de Ucraina. Până la urmă pacea va câștiga. a explicat Ursula Von der Leyen.

 

Charles Michel, președintele Consiliului European a avertizat Rusia asupra sancțiunilor dure pe care Uniunea Europeană le va lua împreună cu partenerii nord-atlantici

Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat faptul că sunt cele mai negre momente de după al doilea război mondial și că Rusia a încălcat principiile de bază ale coexistenței umane și că războiul va costa multe vieți. UE va răspunde în cel mai scurt timp posibil și transmite Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina:

Sunt cele mai negre timpuri de după al doilea război mondial. O forță nucleară care atacă un stat. Amenință cu repercursiuni pe orice stat. Este o încălcare a principilor de baze ale coexistenței umane. Costă multe vieți. UE va răspunde în cel mai posibil mod. Consiliul European se va reuni în această seară pentru a implementa cel mai dur pachet de măsuri implementate vreodată. Eu mă voi asigura că actuala Comunitate Europeană va da un răspuns unit şi clar la adresa Rusiei pentru a înceta acest comportament intolerabil. Ruşii vor intra într-o izolare care nu a mai fost văzut vreodată. Vom rămâne uniți cu partenerii noştri transatlantici. Suntem uniți şi spunem că niciun act de distrugere nu trebuie folosit pentru politică. Nu ar trebui să ne subestimeze. Vom schița un pachet de măsuri pentru asistență de urgență. Vom avea operațiuni de evacuare. UE împreună cu ceilalți parteneri au făcut eforturi fără precedent pentru a ajunge la o soluţie diplomatică. Rusia nu a oferit un răspuns reciproc şi a decis să recurgă la un act foarte grav. Președintele Putin trebuie să se oprească, să oprească această agresiune fără sens. Le transmitem ucrainienilor că vom rămâne alături de ei. a declarat Charles Michel, președintele Consiliului European.

A început războiul din Ucraina iar acest lucru duce la sancțiuni dure împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *