Prima pagină » Actualitate » San Francisco declară stare de urgenţă din cauza înmulțirii cazurilor de variola maimuţei
San Francisco declară stare de urgenţă din cauza înmulțirii cazurilor de variola maimuţei

San Francisco declară stare de urgenţă din cauza înmulțirii cazurilor de variola maimuţei

29 iul. 2022, 10:12, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Din cauza răspândirii tot mai mare a cazurilor de variola maimuţei, orașul San Francisco a declarat joi, 28 iulie, stare de urgenţă în domeniul sănătăţii publice. Primarul din San Francisco, London Breed, a declarat că în oraş au fost înregistrate 281 de persoane infectate cu variola maimuţei, şi că se vor mobiliza resurse şi personal pentru a face fata epidemiei. Totodată, oficiali din domeniul sănătăţii au precizat că se aşteaptă ca această cifră să crească în următoarele zile şi săptămâni.

Stare de urgenţă în San Francisco din cauza variolei maimuţei

Evoluția rapidă a cazurilor de variola maimuţei în San Francisco s-a ciocnit cu o penurie de vaccinuri. Până în momentul de fată, oficialii orașului au declarat că au primit aproximativ 8.200 de doze de vaccin Jynneos, care este destinat să prevină variola maimuței și variola clasică la adulți.

„Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul și a proteja sănătatea. Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul față de sănătatea comunităților LGBTQ din San Francisco, așa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraș”, a declarat Susan Philip, ofițerul de sănătate din San Francisco.

De asemenea, Susan Philip a subliniat că nu intenționează să solicite închideri sau restricții, o poziție care distinge această măsură de ordinele sanitare emise pe parcursul pandemiei Covid-19.

„Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecții este traiectoria, care continuă să crească”, a mai spus aceasta în timpul unei conferințe de presă.

Având în vedere numărul actual de cazuri, San Francisco și Los Angeles par a fi cele două focare cele mai îngrijorătoare ale epidemiei de variola maimuței din California.

Declararea stării de urgență permite orașului San Francisco să acceseze fonduri de la stat și de la guvernul federal rezervate pentru situații de urgență și să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie. Oficialii oraşului au declarat că starea de urgență va intra în vigoare luni, 1 august.

Cu toate ca variola maimuței nu este o boală nouă, cazurile au explodat în mai multe țări deodată. San Francisco a raportat primul caz în data de 3 iunie, iar numărul infecțiilor a crescut rapid, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din domeniul sănătății care încearcă încă să gestioneze pandemia Covid-19.

S-a confirmat primul caz de variola maimuței la un copil

În cadrul aceluiași șir de idei, amintim că medicii din Olanda au diagnosticat un copil care nu a împlinit nici măcar vârsta de 10 ani, cu virusul variola maimuței. În acest sens, președintele Centrului de Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă a făcut anunțul cu privire la acest caz, joi seară, 21 iulie, pe pagina sa de Facebook.

”A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil – un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda. Modalităţile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate în Amsterdam”, a scris dr. Marius Geantă în postarea sa.

Este precizat că variola maimuţei este un virus ADN dublu catenar mare, având în vedere că astfel de viruși își pot corecta greșelile atunci când reproduc material genetic, dar sunt mai puțin predispuși la mutații.

În acest sens, având în vedere răspândirea tot mai gravă a cazurilor de variola maimuței, oficialii din San Francisco au declarat stare de urgență.

Comentarii
  • IPS ONILA CORNELIU

    Asta se intimpla cind se ard bulangii in cur neprotejat !, culma ar fi sa apara un focar pe la o manastire prin rromanica acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *