Prima pagină » Business în România » Samsung susține că va avea un profit în creștere cu 1400%
Samsung susține că va avea un profit în creștere cu 1400%

Samsung susține că va avea un profit în creștere cu 1400%

05 iul. 2024, 12:57,
BZI.ro, în Business în România

Samsung lansează predicții curajoase și estimează că va avea un profit în creștere cu 1400% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2023. Samsung se află în top cele mai vândute telefoane din lume în luptă strânsă cu rivalul de la Apple.

Între timp, la nivel de angajați, lucrurile nu stau roz pentru producătorul sud coreean. Cel mai mare sindicat de la Samsung Electronics Co. a intrat vineri în iunie, pentru prima dată în istoria de 55 de ani a companiei.

Samsung susține că va avea un profit în creștere cu 1400%

Samsung Electronics a estimat vineri o creștere de peste 15 ori a profitului operațional din al doilea trimestru, deoarece revenirea prețurilor semiconductoarelor determinată de boom-ul inteligenței artificiale a ridicat veniturile de la o bază scăzută în urmă cu un an.

Cel mai mare producător de cipuri de memorie, smartphone și televizoare din lume a estimat că profitul său operațional a crescut la 10,4 trilioane de woni (7,54 miliarde de dolari) în trimestrul încheiat la 30 iunie, de la 670 de miliarde de woni cu un an mai devreme.

Profitul a depășit un LSEG SmartEstimate de 8,8 trilioane de woni, care este ponderat în funcție de previziunile analiștilor care sunt mai precise în mod constant, iar trimestrul a fost cel mai profitabil din trimestrul al treilea din 2022.

Pe lângă prețurile mai mari ale cipurilor, profitul mai bun decât se aștepta a reflectat probabil ca Samsung anularea scăderilor anterioare ale stocurilor din registrele sale, deoarece valoarea inventarului său de cipuri a revenit în termeni contabili, au spus analiștii.

Veniturile au crescut probabil cu 23% în al doilea trimestru față de aceeași perioadă a anului precedent, la 74 de trilioane de woni, a spus Samsung. Acțiunile Samsung s-au deschis cu 1,2% după ghid, față de o creștere de 0,4% pe piața mai largă (.KS11), deschide o filă nouă. Compania urmează să publice veniturile detaliate din trimestrul II pe 31 iulie.

Apple și Samsung sunt în top 10 cele mai vândute modele de telefoane din lume

Apple și Samsung domină piața globală a telefoniei mobile, având în top 10 cele mai vândute modele de telefoane. Compania americană Apple a reușit să ocupe primele patru locuri din acest clasament.

În acest trimestru, cel mai popular smartphone a fost iPhone 15 Pro Max de la Apple, debutând pe primul loc, ceea ce este neobișnuit pentru seria Pro Max în afara perioadelor de lansare. Acest lucru sugerează o cerere crescândă pentru dispozitive premium. Toate cele patru modele de iPhone 15, împreună cu iPhone 14, s-au clasat în top 10 cele mai bine vândute modele. De asemenea, gama iPhone 15 a ocupat primele trei locuri în acest clasament.

Seria Galaxy S24 de la Samsung a reușit să se claseze cu două modele în topul zece al acestui trimestru, cu varianta Ultra pe locul cinci și varianta standard pe locul nouă. Succesul seriei S24 se datorează lansării rapide a acestei game de către Samsung și eforturilor sale în integrarea tehnologiei inteligenței artificiale generative (GenAI). Această serie a fost prima care a adus funcții GenAI pe piață, permițând utilizatorilor să creeze conținut original și să beneficieze de o interacțiune avansată cu smartphone-urile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *