Prima pagină » Sanatate » Șampon pentru coji în cap: Produsul perfect pentru un scalp sănătos

Șampon pentru coji în cap: Produsul perfect pentru un scalp sănătos

20 ian. 2022, 11:35, 1 ,
în Sanatate

Persoanele cu scalpul sensibil trebuie să folosească șampon pentru coji în cap. Această afecțiune apare din cauza pielii capului prea uscată. Pentru a scăpa de disconfort este necesară o îngrijire atentă și administrarea unui tratament adecvat.

Cojile în cap pot apărea din cauza unui șampon greșit ales care irită pielea. Este important să alegi produsele de îngrijire cu mare atenție deoarece scapul este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului nostru. În cazul în care nu-i acorzi atenția necesară, scalpul începe să se usuce și să provoace mâncărimi. De asemenea, este afectat și părul, afectându-i aspectul.

femeie care sufera de coji in cap

Scalpul poate fi, de asemenea, afectat din cauza purtării unei pălării sau a unei căciuli

Cum să-ți îngrijești corect pielea capului: Din ce cauză scalpul tău suferă

Scalpul este format din mai multe straturi de piele. Celulele noi se formează în mod constant în straturile mai profunde al scalpului, iar cele moarte de la suprafața pielii sunt exfoliate. Pielea capului conține rădăcini ale părului, sebum și glande sudoripare, precum și celule de apărare imunitară și nervi. Acestea îndeplinesc funcții precum schimbul de fluide, percepția senzorială și reglarea temperaturii. În cazul în care scalpul este iritat de anumite produse de îngrijire sau din cauza unei alimentații neadecvate, pot apărea cojile în cap.

Astfel, dacă procesele care au loc la nivelul scalpului sunt perturbate, pot apărea probleme locale. Cele mai frecvente sunt deshidratarea, cojile, mătreața și mâncărimea. De cele mai multe ori, scalpul este afectat de influențele externe. Printre aceștia se numără soarele, uscarea părului la temperaturi prea scăzute sau prea înalte.

De asemenea, probleme ale scalpului pot apărea din cauza menopauzei sau din chiar în timpul sarcinii. Modificările hormonale, anumite medicamente și utilizarea unor produse de îngrijire pot afecta aspectul sănătos al scalpului.

femeie care foloseste un sampon pentru coji in cap

Cojile în cap pot apărea după o vacanță într-o zonă exotică și expunerea îndelungată la soare

Șampon pentru coji in cap: Ce să faci pentru a scăpa de afecțiune

Cojile în cap pot apărea după o vacanță într-o zonă exotică și expunerea îndelungată la soare. Un factor care îți poate afecta scalpul este calitatea apei pe care o folosești atunci când îl speli. Dacă aceasta conține o cantitate prea mare de clor poate provoca cojile în cap. Este bine ca atunci când îți usuci părul să nu o faci la o temperatură prea ridicată.

Scalpul poate fi, de asemenea, afectat din cauza purtării unei pălării sau a unei căciuli. De asemenea, uneori pielea uscată a capului poate fi dobândită pe cale genetică. Astfel, dacă și-au făcut apariția cojile și mâncărimea ar trebui să alegi un șampon blând pentru a scăpa de disconfort.

Cele mai indicate de către specialiști sunt cele care conțin ingrediente hidratante care calmează scalpul iritat. Sunt potrivite și produsele fabricate din plante și uleiuri vegetale. Este important și modul în care aplicați produsul, este bine să nu frecați șamponul în scalp prea tare. Astfel, poți provoca iritații suplimentare la nivelul scalpului.

femeie care sufera de coji in cap

Astfel, dacă procesele care au loc la nivelul scalpului sunt perturbate, pot apărea probleme locale

Remedii naturiste pentru ameliorarea disconfortului: Cum să scapi de mâncărime

Un remediu minune pentru a scăpa de cojile din cap este uleiul de măsline. Acesta este adesea folosit pentru a calma mâncărimea dacă scalpul este prea uscat. Pentru a trata afecțiunea trebuie să aplici doar câteva picături pe scalp și să lași uleiul să acționeze peste noapte. A doua zi dimineața, părul trebuie spălat cu un șampon din ingrediente naturale.

În cazul în care în timpul pieptănării îți cad cojile din păr. Dimensiunea solzilor îți pot indica și problema din cauza aceștia au apărut. Dacă scalpul este uscat, atunci, de regulă, se formează solzi mici. Dar dacă scalpul este uleios, se formează solzi mari. Uneori, problema poate fi ameliorată și cu un șampon anti-mătreață.

Foarte eficiente sunt și remediile naturiste. Unul dintre cele mai eficient și folosit din timpuri vechi este amestecul de ceai de urzică și oțet de mere. În cazul în care pielea capului este prea uscată și afectată de vopsirea părului este bine să alegi un șampon blând combinat cu ulei de îngrijire.

Un șampon pentru coji în cap trebuie ales cu grijă. Pentru a achiziționa produsul potrivit poți să te consulți și cu un medic dermatolog. Cu siguranță, atât șamponul din plante naturale, cât și remediile naturiste te vor ajuta să scapi rapid de afecțiune.

femeie care sufera de mancarimea scalpului

Cojile în cap pot apărea din cauza unui șampon greșit ales care irită pielea

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024