Prima pagină » Informații utile » Șampon de urzică. Soluția miraculoasă pentru un păr sănătos și strălucitor

Șampon de urzică. Soluția miraculoasă pentru un păr sănătos și strălucitor

04 iul. 2024, 10:30,
BZI.ro, în Informații utile

Multă lume se confruntă cu păr uscat, despicat sau gras, dar puțini știu că șamponul de urzică ar putea fi soluția. Prin numeroasele minerale pe care le conține, acesta stimulează creșterea sănătoasă a podoabei capilare, dar previne totodată și căderea lui.

Ce proprietăți are șamponul de urzică

Urzica este cunoscută, în deosebi, pentru delicioasele mâncăruri ce o conțin. Însă, aceasta este foarte benefică și în formule pentru păr. Șampoanele de acest timp sunt bogate în compuși de vitamine și minerale, în mod special sulf și fier. Acestea pot fi luate ori din comerț, ori preparate acasă.

Urzicile conțin antioxidanți foarte puternici astfel încât spălarea cu șamponul de urzici are efecte antiinflamatoare care ajută la tratarea afecțiunilor scalpului, previne căderea și întărește firul de păr. De asemenea, te pot scăpa și de mătreața care dă bătăi de cap.

Frunzele și florile de urzică au proprietăți antimicrobiene atât împotriva bacteriilor, cât și împotriva ciupercilor. Astfel șamponul lasă un păr curat, sănătos și strălucitor.

Urzicile au fost folosite secole întregi pentru a trata diverse afecțiuni precum astmul bronşic, infecţiile renale, tusea, anemia şi răcelile. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, hepatoprotectoare, antioxidante, antivirale, antiandrogenice, anticanceroase, hipotensive, diuretice.

În ceea ce privește consumul de urzici, acesta poate contribui la reducerea inflamațiilor, poate ameliora simptomele hiperplaziei benigne de prostată, poate fi un remediu pentru rinită alergică, poate reduce hipertensiunea arterială, poate contribui la controlul glicemiei și poate vindeca rănile și arsurile.

Cum putem prepara șamponul acasă

Produsele din comerț pot conține diverse chimicale dăunătoare organismului, astfel ați putea opta pentru a vă prepara șamponul de urzici acasă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 500 ml ceai concentrat de urzică (se obține prin infuzarea a 4 linguri de plantă la 500 ml apă), 4 linguri fulgi de săpun de casă (se obţin răzuind o bucată de săpun de casă), 2 linguri ulei de măsline și 2 linguri miere de albine.

Din aceste patru ingrediente se realizează o emulsie cu care se spală părul. După ce se curăță șamponul de pe păr, puteți să îl clătiți cu o soluție din apă cu oțet, apoi iar cu foarte multă apă.

Este recomandat să nu repeți asta zilnic, nici măcar la două zile. Cel mai bine este să repetați procedura o dată la o săptămână. Personale care se spală destul de des, în general, se pot confrunta cu un păr uscat și fragil. Cu atât mai mult, asta poate afecta și scalpul, fiind iritat și uscat.

În ceea ce privește planul intern, urzicile pot duce disconfort gastric, arsuri, balonare şi dificultate la urinare. La femei, poate duce la modificări ale ciclului menstrual. În plus, urzicile pot provoca retenție de apă, ceea ce reprezintă un risc pentru persoanele care au probleme cu inima sau afecțiuni renale.

Șamponul de urzică poate avea și efecte adverse, de exemplu urticarie, iritație sau alergie în cazul persoanelor sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *