Prima pagină » Actualitate » Salvamarii din Tuzla au salvat un tânăr. Bărbatul a fost îngropat în nisip şi abandonat de prieteni – VIDEO
Salvamarii din Tuzla au salvat un tânăr. Bărbatul a fost îngropat în nisip şi abandonat de prieteni - VIDEO

Salvamarii din Tuzla au salvat un tânăr. Bărbatul a fost îngropat în nisip şi abandonat de prieteni – VIDEO

09 iul. 2021, 11:58,
Elena Nicoleta BUJOR, în Actualitate

Salvamarii din judeţul Constanta au fost nevoiți să intervină la o operaţiune de salvare. Duminică, 4 iulie 2021, salvatorii au eliberat un bărbat îngropat în nisip până la gât, chiar de prietenii lui, iar mai apoi l-au abandonat.

Din primele informații, se pare că, după mai multe pahare băute, alcoolul și-a spus cuvântul. Astfel că, pentru a se distra, mai mulți prieteni ai acestuia au hotărât să îl îngroape în nisip, până la gât. Însă tinerii nu s-au oprit aici. Aceștia i-au făcut și o glumă nu tocmai amuzanta tânărului, plecând de pe plajă și abandonându-l acolo.

Aşadar, salvamarii au fost nevoiți să sape minute în șir cu mâinile goale pentru a înlătura nisipul care acoperea întreg corpul băiatului.

Amuzat de isprava lui, pe tot timpul operațiunii, tânărul a râs cu gura până la urechi. Mai multe persoane au asistat amuzați la ”salvarea” acestuia, scrie replicaonline.ro.

Alt incident pe plaja din Constanța. Un salvamar a fost jefuit în timp ce aplica manevrele de prim ajutor unui tânăr scos din mare

Întâmplare reprobabilă în Costineşti. În timpul unei acțiuni de aplicare a manevrelor de prim ajutor unui tânăr ce era să se înece, salvamarul a fost jefuit.

Mai mulți salvamari au extras din apă un turist în vârstă de 18 ani. În timpul manevrelor de prim ajutor, un alt bărbat aflat în apropiere a profitat de neatenția salvatorilor și a sustras telefonul mobil a unui salvamar.

Hoţul a furat telefonul salvamarului ce salva viaţa unui om

Făptaşul a fost prins de un jandarm și imobilizat. Jandarmul timișorean se afla în timpul liber, în concediu la malul mării.

Cazul a fost preluat de polițiștii constănțeni.

Probleme de siguranță în Mamaia

Extinderea plajelor din stațiunea Mamaia a cauzat apariția unui prag abrupt la intrarea în mare, iar turiștii care vin în această stațiune se expun unor riscuri mai mari. Mai mult decât atât, distanța enormă dintre unitățile de cazare și mare constituie o nemulțumire pentru oameni. Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a discutat despre cum se pot remedia aceste probleme.

Lărgirea plajei din Mamaia poate să îi expună pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii trag un real semnal de alarmă după ce plaja din Mamaia a fost extinsă:

„Mereu repet acest lucru: Când venim la îmbăiere, trebuie să avem în vedere faptul că apa este un mediu periculos, indiferent cât de adâncă este! Trebuie să ne luăm câteva măsuri de precauție. Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte“, a spus Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *