Prima pagină » Economic Local » Salubris SA cumpără un autoturism electric! Contractul are o valoare de 30.000 de euro
Salubris SA cumpără un autoturism electric! Contractul are o valoare de 30.000 de euro

Salubris SA cumpără un autoturism electric! Contractul are o valoare de 30.000 de euro

20 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Firma de salubritate a primăriei Iași cumpără un autoturism electric pentru reducerea poluării în timpul activității. Procedura va avea loc la finalul lunii octombrie 2020. În cadrul programului anual de achiziții, a fost încheiat alt contract pentru înnoirea parcului auto

Salubris SA, societatea de salubritate a Primăriei Iași, achiziționează un autoturism electric. Licitația va avea loc pe data de 29.10.2020. Prevederea bugetară a procedurii este de 143.500, aproximativ 30.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Conform programului anual al achizițiilor pentru anul 2020 este necesară încheierea unui contract de achiziție publică pentru furnizarea unui autoturism electric prin programul RABLA 2020 pentru a beneficia de primele de casare, conform legislației în vigoare. Autoturismul va fi nou, fabricat în anul 2020. Produsele ofertate trebuie să fie omologate în conformitate cu standardele europene în vigoare la data livrării și să dețină toate autorizațiile necesare punerii în funcțiune. Salubris SA, societate având ca obiect de activitate servicii de salubrizare, achiziționează acest autoturism electric de generație nouă, necesar în desfășurarea activității, cu impact negativ redus asupra mediului”, se arată în caietul de sarcini formulat de autoritatea contractantă.

Firma de salubritate a cerut respectarea mai multor condiții tehnice

Conform caietului de sarcini, noul autoturism trebuie să aibă 5 locuri, masă proprie 1.550 kilograme, lungime – 4 metri, lățime – 1,7 metri, înălțime – 1,5 metri, motor electric, autonomie de 390 de kilometri, ABS, limitator de viteză etc. Perioada de garanție va fi de minimum 3 ani/100.000 kilometri pentru caroserie, 3 ani/100.000 kilometri pentru grupul moto-propulsor, 8 ani/120.000 kilometri pentru baterie și minimum 3 ani pentru vopsea.

„Termenul de livrare solicitat este de maximum 60 de zile, termen calculat de la data semnării contractului de achiziție. Livrarea produsului se va face pe riscul și cheltuiala contractantului. Livrarea produsului se va face cu respectarea termenului de livrare menționat. Ofertele care nu vor prezenta termenul de livrare maxim solicitat vor fi declarate neconforme”, se mai arată în documentația procedurii.

Salubris a încheiat un contract pentru înnoirea parcului auto

Salubris SA a finalizat altă licitație pentru modernizarea parcului auto. Procedura a fost câștigată de către omul de afaceri Bogdan Pițigoi, prin intermediul societății Auto Valea Lupului SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 242.275 lei, fără TVA, aproximativ 50.000 de euro. Firma participantă a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32,4 milioane lei, profit de 1,4 milioane lei, datorii de 9 milioane lei, cu un număr de 84 de angajați. Necesarul este de 3 autoturisme și o autoutilitară. Achiziția este realizată pentru angajați de la Secția Ateliere și Transporturi Auto (SATA). Autoutilitara trebuie să aibă motor Diesel Euro 6, masă maximă proprie de 1.500 kilograme, rezervor de minimum 60 de litri. Specificațiile tehnice ale autoturismelor arată că trebuie respectate următoarele condiții: 90CP, Euro 6, benzină, 3 cilindri, 12 supape, 898 cm cubi, viteză maximă de 175 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024