Prima pagină » Local » Salubris SA cumpără piese pentru depozitul ecologic, în valoare de 500.000 euro
Salubris SA cumpără piese pentru depozitul ecologic, în valoare de 500.000 euro

Salubris SA cumpără piese pentru depozitul ecologic, în valoare de 500.000 euro

19 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe loturi de consumabile și piese vor fi furnizate pentru Depozitul Ecologic Țuțora. Firma de salubritate va organiza licitația pentru furnizarea produselor la mijlocul lunii aprilie, 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu pentru departajarea ofertelor

Firma de salubritate a Primăriei Iași continuă planul de achiziții publice. Astfel, pe data de 18.04.2022, Salubris SA organizează o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de consumabile și piese pentru stația de tratare a levigatului (lichid care se scurge din deșeurile depozitate – n.r.) de la Depozitul Ecologic Țuțora. Valoarea estimată a contractului este de 2.754.350 de lei fără TVA, aproape 500.000 de euro.

”Conform programului anual al achizițiilor pentru anul 2022 și al referatului din 23.11.2021 emis de Serviciul EXploatare Depozite Deșeuri este necesară încheierea unui/unor contracte de furnizare consumabile, piese și componente stația de tratare a levigatului și a instalației de biogaz. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: funcționarea fără discontinuități, la capacitate maximă, a stației de Tratare a levigatului, asigurarea de piese și consumabile necesare bunei funcționări a stației de tratare, tratarea corespunzătoare a levigatului rezultat din depozitarea deșeurilor și obținerea unui permeat (produs obținut în rezultatul extragerii proteinelor și grăsimii-n.r.) care respectă regulile de deversare, obținându-se calitatea exigentă”, se arată în caietul de sarcini.

În 2021, autoritatea contractantă a organizat o licitație pentru furnizarea mai multor echipamente de protecție.

Salubris SA cumpără piese pentru depozitul ecologic cu o garanție de 1 an

Autoritatea contractantă a împărțit licitația în 6 loturi: soluții pentru colectarea PH-ului, soluții de spălare, piese pentru monitorizarea stației de tratare, componente electrice și electronice, componente de instalație și componente pentru monitorizarea presiunii.

”Autoritatea contractantă dorește achiziționarea de soluții pentru tratarea levigatului, pentru spălarea instalației de trater și a altor piese și componente electrice sau consumabile necesare echipamentelor din cadrul stației de Tratare a levigatului de la Depozitul Ecologic Țuțora. Contractantul are obligația ca pe toată durata prestațiilor pe amplasamentele sediilor/locațiilor achizitorului să ia toate măsurile de protecție a mediului și de prevenire a poluării accidentale. În cazul în care se produce o poluare accidentală din vina acestuia, contractantul este obligat să asigure toate măsurile și costurile pentru depoluarea zonei și eliminarea viitoarelor efecte”, se arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 12 luni. În anii trecuți, Salubris a alocat fonduri și pentru achiziția mai multor loturi de autogunoiere.

Firma de salubritate a încheiat un contract cu Poșta Română

Totodată, Salubris SA a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA pentru furnizarea serviciilor de corespondență. Valoarea finală a contractului este de 228.430 lei fără TVA, aproape 46.000 de euro. Corespondența solicitată de autoritate contractantă face referire și la facturile la salubritate ce vor fi trimise clienților. Poșta Română are la dispoziție o perioadă de 12 luni pentru furnizarea corespondenței. Firma de salubritate a stabilit un necesar de 16.000 trimiteri cu confirmare de primire și 110.000 trimiteri fără confirmare de primire.

La procedură a mai participat și Pink Post Publimail SRL, deținută de Intrapan LTD din Cipru, dar oferta depusă a fost respinsă. Poșta Română este obligată să respecte prevederile GDPR privind protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Salubris SA achiziționează echipamente de protecție pentru a asigura muncitorilor condiții cât mai bune la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`