Prima pagină » Economic Local » Salubris SA cumpără autovehicule multifuncționale! Contractul are o valoare de 360.000 de euro
Salubris SA cumpără autovehicule multifuncționale! Contractul are o valoare de 360.000 de euro

Salubris SA cumpără autovehicule multifuncționale! Contractul are o valoare de 360.000 de euro

21 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Patru utilaje multifuncționale vor intra în dotarea firmei de salubritate. Vor fi folosite pentru activitățile de deszăpezire și măturare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației organizate de autoritatea contractantă

Firma de salubritate a Primăriei Iași continuă achizițiile anuale. Pe data de 20.08.2021, Salubris SA organizează o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de autovehicule multifuncționale. Valoarea estimată a contractului este de 1.800.000 lei, fără TVA, aproape 360.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului și eficientizarea procesului de desfășurare a unor activități. În prezent, autoritatea contractantă deține mai multe tipuri de autovehicule multifuncționale”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Firma de salubritate a încheiat alt contract și pentru furnizarea pieselor de schimb.

Autoritatea contractantă a împărțit licitația în două loturi

Conform caietului de sarcini, licitația a fost împărțită în două loturi, cu câte două utilaje multifuncționale pe fiecare lot. Utilajele vor fi folosite pentru activitățile de deszăpezire/spălat și deszăpezire/măturat. Spre exemplu, utilajul din primul lot trebuie să fie echipat cu accesorii pentru deszăpezire, formate din plug și sărăriță pentru împrăștierea materialului antiderapant. Specificațiile tehnice arată că motorul trebuie să fie pe Diesel, cu o putere de 94 CP, nivel de poluare Euro 5, tracțiune 4×4, viteză de lucru: 0 – 25 km/h, cabină pentru două persoane. „Multifuncționalele vor fi noi, an de fabricație 2020-2021. Nu se acceptă produse second-hand. Multifuncționalele vor fi însoțite la livrare de certificatul de origine CE și de certificatul de conformitate cu toate standardele CE de siguranță la operare și rulare după cele mai noi reglementări europene de siguranță”, se mai arată în documentația procedurii.

Firma de salubritate se pregătește de campania din iarna 2021-2022

Totodată, Salubris SA a încheiat altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de material antiderapant. Conform necesarului, Salubris va achiziționa clorură de calciu, inhibitor coroziune și nisip. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Strungariu & Co Rigams LM SNC, din Iași, este câștigătoare. Valoarea finală a contractului este echivalentă cu cea din prevederea bugetară. Societatea este controlată de afaceristul Dumitru Strungariu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane lei, profit de 724.426 lei, datorii de 4.234.171 lei, cu un număr de 14 angajați. Cantitățile constau în 1.000 de tone de clorură de calciu (granule), sare – 1.000 tone, nisip – 50 mc, inhibitor coroziune – 5 tone. Valoarea estimată a contractului este de 2.450.000 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *