Prima pagină » Economic Local » Salubris SA cumpără autogunoiere noi! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro
Salubris SA cumpără autogunoiere noi! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro

Salubris SA cumpără autogunoiere noi! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro

29 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Salubris SA a lansat o nouă licitație pentru achiziția unui număr de nouă autogunoiere și două vehicule pentru curățenia stradală. Achiziția face parte din campania de îmbunătățire a serviciilor. Comisia de evaluare va alege oferta operatorilor economici cu prețul cel mai mic

Firma de salubritate a Primăriei Iași înnoiește parcul de autogunoiere. Pe data de 24.11.2020, Salubris SA organizează licitația cu o prevedere bugetară de 6.619.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane euro. Procedura este împărțită în 3 loturi: autogunoiere cu echipament de compactare 9 metri cubi – 3 bucăți, autogunoiere cu echipament de compactare 15 metri cubi – 6 bucăți și vehicule multifuncționale cu accesorii – 2 bucăți.

„Conform listei de investiții și a programului anual al achizițiilor pentru anul 2020, este necesară încheierea unor contracte de achiziție publică pentru furnizarea a nouă autogunoiere cu echipament de compactare și a două autovehicule multifuncționale cu accesorii pentru curățat, spălat trotuare. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților, folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului, eficientizarea procesului de desfășurare a unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris cere furnizorilor să aibă echipaje mobile de intervenție

Caracteristicile tehnice ale autogunoierelor din primul lot sunt următoarele: masă maximă autorizată – 12.000 kg, cabină cu 3 locuri, motor de 6.700 cmc, normă de poluare Euro 6D, rezervor de 180 litri, servodirecție, dispozitiv de încărcare pentru recipienți pentru gunoi de 1.110 litri, 240 litri și 120 litri.

„Ofertantul trebuie să dețină unitate service omologată RAR, precum și minimum 4 echipaje mobile pentru intervenție în maximum 24 de ore de la notificare. În cazul în care nu deține service agreat sau contract de service cu un operator economic agreat din municipiul Iași, ofertantul va prezenta un angajament prin care se obligă să asigure și să suporte toate cheltuielile aferente transportului autovehiculului și/sau echipamentul ofertat (șofer, carburant, adblue, rovigneta etc.) tur-retur, în perioada de garanție, din Iași până în localitatea unde deține service agreat sau are contract cu operator agreat”, se arată în documentația procedurii.

Termenul de livrare variază între 90 și 150 zile.

Firma de salubritate investește 30.000 euro într-un autoturism electric

Salubris SA continuă sesiunile de achiziții publice și cu o licitație privind achiziția unui autoturism electric. Procedura este programată pentru astăzi, 29.10.2020. Valoarea estimată a licitației este de 30.000 euro, fără TVA. Firma de salubritate a cerut respectarea mai multor condiții tehnice. Conform caietului de sarcini, noul autoturism trebuie să aibă 5 locuri, masă proprie 1.550 kilograme, lungime – 4 metri, lățime – 1,7 metri, înălțime – 1,5 metri, motor electric, autonomie de 390 kilometri, ABS, limitator de viteză etc. Perioada de garanție va fi de minimum 3 ani/100.000 kilometri pentru caroserie, 3 ani/100.000 kilometri pentru grupul moto-propulsor, 8 ani/120.000 kilometri pentru baterie și minimum 3 ani pentru vopsea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *