Prima pagină » Economic Local » Salubris SA cumpără anvelope pentru parcul auto! Valoarea contractului este de 100.000 de euro
Salubris SA cumpără anvelope pentru parcul auto! Valoarea contractului este de 100.000 de euro

Salubris SA cumpără anvelope pentru parcul auto! Valoarea contractului este de 100.000 de euro

25 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Noi achiziții sunt anunțate de firma de salubritate a Primăriei Iași. Procedura pentru furnizarea loturilor este programată la începutul lunii octombrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu pentru departajarea ofertelor depuse în cadrul licitației

Firma de salubritate a Primăriei Iași continuă achizițiile din cadrul programului anual. Astfel, pe data de 04.10.2021, Salubris SA va organiza o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de anvelope pentru parcul auto. Valoarea estimată a contractului este de 546.500 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Autoritatea contractantă nu are obligația achiziționării întregii cantității de produse contractate. Livrările se vor face eșalonat, în funcție de necesitățile autorității contractante. Ofertanții nu vor impune limită de cantitate/valoare pe comanda emisă. Produsele, la data livrării, trebuie să fie fabricate cu maximum 6 luni înainte de livrare, la recepție se va verifica data fabricației menționată de flancul anvelopei. Prețul produselor este ferm în lei pe o perioadă de 12 luni și include toate costurile cu livrarea la adresa specificată”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, Salubris a organizat o achiziție similară.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de anvelope

Conform necesarului, Salubris SA va achiziționa un lot de 406 anvelope, de diverse dimensiuni.

„Conform programului anual de achiziții, este necesară încheierea unui contract de achiziție publică pentru furnizarea de anvelope și camere de aer auto. Autoritatea contractantă dorește achiziționarea pentru autovehiculele și utilajele din parcul auto al societății. Obiectivul specific îl reprezintă desfășurarea în bune condiții a activității în cadrul Secției III ATA și Secția I DSU, pentru preluare, transport și depozitare deșeuri. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 12 luni. Perioada de garanție începe de la data livrării produselor și îndeplinirea condițiilor de recepție. Ofertele care nu vor prezenta termenul de livrare maxim solicitat vor fi declarate neconforme. Achizitorul își va rezerva dreptul ca pe desfășurarea contractului, în cazul în care contractantul declarat câștigător, la mai mult de două comenzi emise, prezintă întârzieri în livrarea produselor, să solicite rezilierea contractului și plata de daune interese”, se mai arată în documentația procedurii.

Salubris pregătește stocurile de iarnă

Nu în ultimul rând, Salubris SA a încheiat altă procedură, pentru furnizarea mai multor loturi de material antiderapant. Conform necesarului, Salubris va achiziționa clorură de calciu, inhibitor coroziune și nisip. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Strungariu & Co Rigams LM SNC din Iași este câștigătoare. Valoarea finală a contractului este echivalentă cu cea din prevederea bugetară, adică 450.000 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Societatea din Iași este controlată de afaceristul Dumitru Strungariu. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 5,9 milioane lei, profit de 503.921 lei lei, datorii de 5,5 milioane lei, cu un număr de 11 angajați. Cantitățile constau în 1.000 de tone de clorură de calciu (granule), sare -1.000 tone, nisip – 50 mc, inhibitor coroziune – 5 tone. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *