Salubris SA organizează la finalul lunii o licitație pentru achiziția unor servicii de pază. Patrula va avea minimum doi agenți ce vor fi instruiți de oficialii autorității contractante în privința patrimoniului societății. Firma care va depune oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Între timp, alte societăți din subordinea Primăriei au renunțat la contractele de pază
Salubris SA, societatea de salubritate a primăriei, continuă programul de achiziții planificat pentru anul 2020, iar pe data de 26 iunie este programată o licitație pentru achiziția unor servicii de pază. Prevederea bugetară este de 407.340 lei, fără TVA, aproape 85.000 euro. Contractul va avea o durată de 12 luni. Serviciile de pază vor fi asigurate non-stop la următoarele puncte de lucru. Depozit Ecologic Țuțora, Depozit Tomești și sediul societății din șoseaua Națională, nr.43. Necesarul este de 3 posturi. Firma care va depune oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Pe perioada contractului trebuie prestate 26.280 ore de pază.
Agenții trebuie să fie dotați corespunzător în momentul în care vor prelua paza obiectivelor Salubris SA
Serviciile de pază trebuie asigurate de o patrulă formată din doi agenți. Reprezentanții Salubris SA au obligația de a instrui personalul care ocupă posturile în legătură cu patrimoniul societății.
„Paza și apărarea obiectivelor se execută cu agenții de pază din cadrul firmei specializate de pază și intervenție, dotați corespunzător. Atunci când situația operativă din zona de dispunere a posturilor impune măsuri suplimentare de pază sau în cazul alertării instituției, la solicitarea instituției, în sprijinul agentului de pază intervine o patrulă. Patrula va fi formată din minimum 2 agenți de pază dotați cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Patrula se va deplasa cu mijloacele auto din dotarea firmei și va avea misiunea de a respinge și reține persoana care tulbură obiectivele, încearcă să intre forțat sau alte activități similare”, se arată în caietul de sarcini.
Salubris SA cumpără consumabile pentru Depozitul Ecologic Țuțora de la două firme, una din Iași, alta din București
Recent, firma de salubritate a încheiat un contract pentru furnizarea de consumabile pentru Depozitul Ecologic Țuțora. Primul lot a fost câștigat de către societatea Eco-Mold Invest SRL, din Iași, cu o ofertă finală de 141.300 lei, fără TVA. Societatea are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri” și este controlată de doi asociați: Cătălin Constantin Nica și Cristian Hareta Boghean. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 8,2 milioane lei, profit de 530.548 lei, cu „zero” angajați. Celelalte cinci loturi au fost câștigate de către societatea Process Engineering SRL, din București. Firma are ca obiect „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea” și este deținută de Florin Adrian Dobre. În 2018, cifra de afaceri a fost de 35,7 milioane lei, profit de 6,6 milioane lei, datorii de 7,2 milioane lei, cu un număr de 51 angajați.
Servicii Publice Iași SA renunță la serviciile de pază, urmând să desființeze posturile și să monteze sisteme de supraveghere video
În timp ce Salubris SA achiziționează servicii de pază, Servicii Publice Iași (SPI) SA nu mai încheie contracte. Recent, SPI a anunțat că renunță la agenții care asigurau paza în cimitirele din Iași: Eternitatea, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Sfântul Vasile, Sfânta Treime și Buna Vestire. Echipamentele achiziționate direct au o valoare de 145.006 lei, fără TVA. SPI a cumpărat sistemele de supraveghere de la societatea Ifsec SRL, din Iași, controlată de Cătălin Cărare. În 2018, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane lei, profit de 263.942 lei, cu un număr de 10 angajați. Reprezentanții societății cheltuiau 100.000 lei pe lună cu serviciile de pază. Sistemul video ar reduce cu mult cheltuielile.