Prima pagină » Economic Local » Salubris ridică suplimentar deșeurile vegetale de pe raza municipiului Iași
Salubris ridică suplimentar deșeurile vegetale de pe raza municipiului Iași

Salubris ridică suplimentar deșeurile vegetale de pe raza municipiului Iași

30 oct. 2019, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Salubris SA a implementat un sistem de colectare a deșeurilor vegetale, în plus față de cel de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile.

Activitățile de curățenie de toamnă implică pentru ieșenii care locuiesc la curte lucrări de toaletare a vegetației, respectiv tunderea și curățarea pomilor, a viilor și a gospodăriilor. În urma acestora rezultă deșeuri vegetale, iar ieșenii au obligația predării lor la operatorul de salubritate.

„Salubris SA, în calitate de operator de salubritate, informează ieșenii că asigură preluarea deșeurilor vegetale conform Planificării pentru colectarea deșeurilor vegetale valabilă de la 01.11.2019, și face recomandări cetățenilor: să depună crengile și ramurile tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația”, au explicat oficialii Salubris SA.

Reguli pentru depozitarea deșeurilor vegetale

Mai mult, este obligatorie depozitarea frunzișului în saci, iar deșeurile vegetale trebuie duse la punctele gospodărești de pe domeniul public cât mai compact. În cazul cantităților de deșeuri vegetale mari, care impun alocarea de resurse suplimentare pentru preluare și transport, serviciul se asigură contra cost, în urma unei comenzi ferme din partea beneficiarului.

„Reamintim ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local 172/2002, este interzisă arderea/incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, cât și pe terenuri proprietate privată. Rugăm cetățenii municipiului să respecte zilele programate și modul de depozitare și contăm pe implicarea lor activă, pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi orașului un aspect curat și frumos”, au mai precizat reprezentanții Salubris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *