Prima pagină » Economic Local » Salubris pune la bătaie 36 de premii pentru ieșenii care colectează selectiv deșeurile electrice și electronice! Extragerea va avea loc pe 5 iunie 2021, de Ziua Mediului
Salubris pune la bătaie 36 de premii pentru ieșenii care colectează selectiv deșeurile electrice și electronice! Extragerea va avea loc pe 5 iunie 2021, de Ziua Mediului

Salubris pune la bătaie 36 de premii pentru ieșenii care colectează selectiv deșeurile electrice și electronice! Extragerea va avea loc pe 5 iunie 2021, de Ziua Mediului

10 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Economic Local

Începând de azi, 10 mai, Salubris demarează o nouă campanie de colectare selectivă a deșeurilor electrice și electronice (DEEE). Campania se desfășoară în perioada 10 mai 2021 – 4 iunie 2021. Ieșenii au la dispoziție aproximativ o lună în care pot depozita deșeurile la cele 6 puncte de colectare din municipiul Iași, la Centrul Municipal de Colectare sau în spațiul special amenajat la intrarea în sediul Salubris aflat pe Șoseaua Națională, numărul 43.

„Desfășurăm o nouă campanie de colectare selectivă începând de luni, 10 mai 2021, care are scopul de a încuraja în continuare ieșenii să recicleze. Noua campanie de colectare DEEE este în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare «RoRec», Primăria Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași. Toți ieșenii sunt invitați să colecteze selectiv și vor fi răsplătiți. Această campanie va fi cu tombolă, iar câștigătorii vor fi extrași de Ziua Mediului, pe data de 5 iunie 2021. Am pregătit 36 de premii. Pentru înscrierea la tombolă trebuie doar să depui deșeurile electrice și electronice în punctele special amenajate, de unde primești un tichet cu care intri automat la tombolă, pentru extragere. Vom amenaja un punct de colectare și la intrarea în sediu”, a precizat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Cele 36 de premii sunt: trei mașini de găurit și înșurubat, trei polizoare unghiulare, trei aspiratoare, nouă uscătoare de păr, nouă mixere și nouă blendere.

În cadrul ultimei campanii au fost adunate aproximativ 2 tone de deșeuri electrice și electronice

În urma proiectului „Iași un Oraș Curat” s-au strâns aproximativ 2.000 de kilograme de deșeuri electrice și electronice de la cele 6 puncte de colectare din oraș. Ieșenii care au depozitat deșeurile electrice și electronice în punctele special amanajate din oraș au fost răsplătiți. Ultima campanie a demarat pe data de 5 aprilie 2021 și s-a desfășurat toată luna aprilie. Punctele de colectare din municipiul Iași unde ieșenii pot depozita deșeurile electrice și electronice sunt deschise de luni până vineri între orele 10:00 -18:00 – Punctul de colectare din zona platou Bărboi ( în spate la BRD) este deschis în fiecare luni; strada Ciurchi, nr. 117 (parcare Complex Alimentar Ciurchi), deschis în fiecare marți; strada Nicolae Iorga, nr. 15, deschis miercurea; punctu din Piața Păcurari este deschis joia, iar punctul deschis în fiecare vineri este la Piața Sudului (piața CUG).

Toate deșeurile adunate din punctele de colectare urmează să fie depozitate la Centrul Municipal de Colectare, din Stradela Grădinari, nr. 26, iar de acolo merg către valorificare. Au trecut aproape 5 ani de la deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași, iar tot mai mulți ieșeni au început să colecteze selectiv deșeurile. Pe când la punctele gospodărești din municipiul Iași gunoiul este aruncat neconform, la centrul de colectare ieșenii fac zeci de cereri pentru a depune deșeurile reciclabile. Anul 2020 a fost cel mai bun an de colectare selectivă din ultimii ani. În anul 2020, numărul ieșenilor care au apelat la serviciile Salubris pentru ridicarea deșeurilor voluminoase a fost în creștere și astfel s-a reușit valorificarea a peste 70 de tone de deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *