Prima pagină » Local » Salubris preia gratuit deșeurile vegetale în cadrul curățeniei de primăvară
Salubris preia gratuit deșeurile vegetale în cadrul curățeniei de primăvară

Salubris preia gratuit deșeurile vegetale în cadrul curățeniei de primăvară

28 feb. 2022, 02:00,
George Popa în Local

Salubris preia gratuit deșeurile vegetale în cadrul campaniei desfășurate cu ocazia primăverii. În perioada 1 martie – 30 aprilie 2022, compania de salubritate din Iași desfășoară campania ”Curățenia de primăvară“

Salubris preia gratuit deșeurile vegetale din gospodăriile ieșenilor. Această acțiune face parte din campania ”Curățenia de primăvară“, programată pentru perioada 1 martie – 30 aprilie 2022.

”Societatea Salubris SA vine în sprijinul ieșenilor care domiciliază la gospodării individuale (case), oferindu-le posibilitatea predării în mod gratuit a deșeurilor vegetale generate în urma toaletării propriilor curți. Aceste deșeuri vor fi depozitate în saci, în limita unui volum echivalent cu o pubelă (cca. 240 litri)“, au declarat reprezentații Salubris SA.

Aceștia fac apel la ieșeni să nu depoziteze sub nicio formă deșeurile vegetale la punctele gospodărești destinate colectării selective în scopul reciclării. Dacă nu există o altă soluție pentru depozitarea deșeurilor vegetale provenite în urma curățeniei de primăvară, acestea pot fi depozitate lângă punctele de colectare gospodărești. În acest fel, mașinile firmei de salubritate vor putea colecta separat aceste deșeuri vegetale.

Salubris preia gratuit deșeurile doar dacă acestea nu depășesc o anumită cantitate

Preluarea cu titlu gratuit a deșeurilor vegetale trebuie să respecte anumite condiții. Spre exemplu, preluarea va fi gratuită în cazul în care deșeurile nu depășesc volumul aproximativ al unei pubele (cca. 240 de litri). În cazul în care cantitatea de deșeuri va necesita suplimentarea angajaților sau a utilajelor, atunci campania de salubritate va percepe o taxă.

”În cazul cantităților de deșeuri vegetale mai mari și care impun alocarea de resurse suplimentare pentru preluare și transport (mașini, utilaje, personal, combustibil etc.), serviciul se asigură contra cost, în urma unei comenzi ferme din partea beneficiarului“, au adăugat reprezentanții Salubris.

Aceștia au precizat și faptul că persoanele fizice din municipiul Iași au posibilitatea de a preda deșeurile vegetale cu titlu gratuit, în perioada campaniei, și la Centrul Municipal de Colectare Iași, situat în stradela Grădinari, nr. 26, într-o cantitate de maximum 2 metri cubi. Anul trecut, Salubris a achiziționat utilaje noi pentru curățenia Municipiului în valoare de circa 12 milioane de euro.

Ce este curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară este o campanie desfășurată anual de către compania de salubritate. Așadar, în lunile martie-aprilie, se vor efectua mai multe acțiuni de salubrizare a căilor rutiere/pietonale și a mobilierului stradal. Echipele Salubris vor acționa zilnic în cartierele orașului, între orele 8:30 și 18:00, conform programului aprobat și postat pe site-ul companiei de salubritate. Programul de curățenie de primăvară poate fi influențat de starea vremii sau de către autoturismele care blochează calea de acces rutier în cartierele vizate de Salubris. În cadrul acestei campanii desfășurate de Salubris și Primăria Municipiului Iași, cetățenii pot participa voluntar. Aceștia se pot alătura pentru a salubriza străzile din zonele unde locuiesc sau chiar și alte străzi care nu sunt incluse în planul celor de la Salubris. Deșeurile vegetale vor fi colectate de la ieșeni tot în cadrul acestei campanii, denumită „Curățenia de Primăvară“.

„Reamintim ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 172/ 2005, este interzisă arderea/ incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, cât şi pe terenuri proprietate privată. Rugăm cetăţenii municipiului să respecte modul de depozitare a deșeurilor și contăm pe implicarea lor activă, pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi oraşului un aspect curat şi frumos“, au încheiat reprezentații Salubris SA.

Salubris preia gratuit deșeurile vegetale pentru a veni în ajutor ieșenilor acum, la început de primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024