Prima pagină » Local » Salubris Iași achiziționează 2 autocontainere în valoare totală de 1.3 milioane de lei. Ce culoare trebuie să aibă

Salubris Iași achiziționează 2 autocontainere în valoare totală de 1.3 milioane de lei. Ce culoare trebuie să aibă

08 aug. 2024, 14:34, 1 ,
George Cristian în Local

Salubris Iași și-a anunțat intenția de a achiziționa 2 autocontainere a căror valoare cumulată se ridică la suma de 1.3 milioane de lei. Culoarea acestora trebuie să fie verde și trebuie să fie livrate în maxim 90 de zile de la semnarea contractului de achiziție.

Vă aducem aminte faptul că în ultima perioadă sunt tot mai multe instituții care își reînoiesc parcul auto. De exemplu, Primăria Horlești și-a anunțat intenția de a cumpăra 4 autoturisme pur electrice în încercarea de a reduce amprenta de carbon.

Salubris Iași achiziționează 2 autocontainere în valoare totală de 1.3 milioane de lei

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Salubris Iași și-a manifestat intenția de a achiziționa 2 autocontainere a căror valoare totală depășește suma de 1.3 milioane de lei, cu TVA. Sunt câteva cerințe minime pe care ofertanții trebuie să le respecte. Una dintre acestea reprezintă culoarea pe care o vor avea cele 2 autovehicule care vor trebui să fie verde, sau o combinație de verde cu alb:

” Produsele trebuie să fie noi. Nu se acceptă variante second -hand. Culoarea trebuie să fie VERDE/ALB pentru cabină şi VERDE pentru suprastructura; se accepta şi una din variantele: a) cabina VERDE, suprastructura VERDE; b) cabina ALB, suprastructura VERDE. ” se arată în caietul de sarcini.

Salubris Iași a anunțat noi cerințe stricte pentru livrarea produselor necesare în cadrul contractelor de achiziție, stabilind standarde clare privind termenul de livrare și garanția produselor.

Contractele vor stipula un termen maxim de livrare de 90 de zile de la semnarea acestora. Livrarea produselor trebuie să se efectueze pe riscul și cheltuiala contractantului și în conformitate cu termenul de livrare specificat. Livrarea se va face în cadrul programului de lucru al achizitorului, între orele 07:00 – 15:00, de luni până vineri.

Salubris Iași solicită o garanție minimă de 24 de luni pentru toate produsele livrate, începând de la data recepției. Ofertanții trebuie să prezinte o declarație care să indice termenul maxim de garanție integrală acordat produselor. Ofertanții care nu respectă cerințele minime de garanție sau nu oferă un termen de livrare conform specificațiilor vor fi declarați neconformi.

Cerințe minime pentru cele 2 autocontainere Salubris Iași

Salubris Iași dorește achiziția a două autocontainere  destinate încărcării, transportului și descărcării containerelor de 4 metri cubi. Echipamentele trebuie să fie proiectate pentru a ridica containere prin saltare conform standardelor DIN 30720 și să aibă capacitatea de a golii containerele prin basculare.

Fiecare autocontainer va avea o platformă echipată cu două brațe de încărcare și un sistem hidraulic și pneumatic pentru operarea acestora. Capacitatea minimă de ridicare de la nivelul solului trebuie să fie de 10.000 kg. Bratele laterale trebuie să înglobeze platforma, iar sistemul de calare de la spatele platformei trebuie să fie interconectat cu bratele laterale pentru o rigidizare sporită. Acestea trebuie să permită centarea containerului și sincronizarea mișcărilor pentru încărcare și basculare, cu posibilitatea de a bloca containerul în timpul bascularii.

Instalația de calare trebuie să aibă două cale independente, operabile hidraulic una față de cealaltă, pentru stabilitate. Pompa hidraulică trebuie să fie conectată la priza de putere a cutiei de viteze a șasiului, cu o presiune de operare de 160-180 bari. Echipamentele trebuie să aibă cel puțin patru cilindri cu dublu efect, dintre care doi pentru sistemul de calare și doi pentru brațele de încărcare, fiecare cu supape de siguranță.

Motorul trebuie să aibă o putere de 270-290 CP, cu un cuplu minim de 1150 Nm, alimentat prin injecție directă common-rail. Alte cerințe includ radiator și intercooler, sistem de răcire cu lichid, filtru de particule cu autocurățare, și sistem de frânare avansat cu ABS și asistență la pornirea din rampă. Emisiile sonore și normele de poluare trebuie să fie conforme cu standardele UE. Cele 2 autocontainere  pe care Salubris Iași le dorește costă 1.3 milioane de lei, fără TVA.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024