Prima pagină » Magazin » Salubris explică importanța reciclării hârtiei! Iată care sunt beneficiile pentru mediul înconjurător, dar și pentru economie
Salubris explică importanța reciclării hârtiei! Iată care sunt beneficiile pentru mediul înconjurător, dar și pentru economie

Salubris explică importanța reciclării hârtiei! Iată care sunt beneficiile pentru mediul înconjurător, dar și pentru economie

15 sept. 2022, 16:36,
în Magazin

Compania Salubris explică importanța reciclării hârtiei pentru ieșeni. Istoria materiei care poate fi refolosită, iar și iar, beneficiile economice și pentru mediul înconjurător sunt motivele pentru care compania încurajează ieșenii să recicleze.

 

Compania municipală de salubritate încurajează cetățenii să recicleze în mod corect deșeurile care se pot încadra la acest demers. Importanța reciclării hârtiei este definită de impactul pe care îl are pentru mediul înconjurător și pentru economie.

Care este importanța reciclării hârtiei

Cel mai benefic aspect pe care îl creează reciclarea hârtiei este acela că minimizează în mod real defrișarea pădurilor. De asemenea, prin reciclare, cantitatea de deșeuri se micșorează,astfel costurile devenind mai mici.

„Cu cât gunoiul va fi mai greu cu atât vom plăti mai mult. De ce să plătim pentru aruncarea hârtiei când putem să câştigăm bani valorificând-o ?! Nu doar din motive financiare trebuie să separăm deşeurile din hârtie şi carton de restul gunoiului. Să nu uităm că pentru producţia de hârtie se taie suprafeţe imense de pădure! În locul arborilor tăiaţi se plantează puieţi, dar aceştia au nevoie de 50 de ani până se dezvoltă complet. Deoarece pădurea este cel mai important scut pe care îl avem împotriva poluării, este important, pentru noi toţi, să protejăm pădurile prin metoda separării maculaturii de gunoi şi valorificarea ei. Din maculatură se poate produce altă hârtie. Este bine de ştiut că dintr-o tonă de maculatură (hârtie veche) se poate fabrica o tonă de celuloză, ceea ce înseamna 2.500 de caiete”, transmit reprezentanții Salubris.

Reciclarea hârtiei salvează un spaţiu important în rampele de deşeuri. Deşeurile de hârtie se predau în saci de plastic sau în baloţi legaţi. Aceştia pot conţine toate tipurile de hârtie tipărită.

Ce trebuie să ia în calcul ieșenii când reciclează

Hârtia și cartonul trebuie să fie aruncate în recipientul de culoare albastră. Oamenii care doresc să recicleze corect hârtia și cartonul, trebuie să ia în calcul faptul că ambalajele de la mâncare ce au resturi, grăsime sau diverse părți alimentare nu poate fi reciclată. Hârtia de la birouri trebuie să nu conțină capse sau diverse părți metalice specifice activității. Hârtia pusă compact poate salva spațiu important în recipient, dar și în sacul folosit.

„Hârtia de birou reciclată se foloseşte la fabricarea hârtiei de scris, a şerveţelelor şi a prosoapelor de hârtie. Cartoanele ondulate se folosesc la fabricarea cartoanelor de ambalaj.  Este foarte important de reţinut că hârtia trebuie colectată separat de celelalte deşeuri, astfel contribuind la protejarea pădurilor şi implicit a mediului înconjurător. Numai recuperând și reciclând vom putea avea un mediu mai curat atât pentru noi cât şi pentru urmaşii noştri și, totodată, o viaţă mai sănătoasă”, completează reprezentanții companiei municipale de salubritate.

Compania Salubris încurajează cetățenii să recicleze în mod corect deșeurile care se pot încadra la acest demers. Importanța reciclării hârtiei este definită de impactul pe care îl are pentru mediul înconjurător și pentru economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *