Societatea Salubris SA intenționează să achiziționeze 10.000 de containere noi pentru colectarea gunoiului din municipiul Iași
În acest an, Salubris va face o achiziție substanțială pentru a înlocui pubelele și containerele pentru colectarea deșeurilor. Produsele vor ajunge în această vară la Iași, după finalizarea licitației.
Salubris aduce 10.000 de containere noi
Licitația este împărțită în 3 loturi, iar termenul de depunere a ofertelor este până la data de 1 aprilie 2025. Contractul va fi atribuit pentru o perioadă de 12 luni, iar garanția va fi asigurată pentru 36 de luni. Astfel, vor fi aduse 700 de containere de 1.100 de litri, 9.000 de containere de 240 de litri, 300 de pubele de 120 de litri. Licitația va fi atribuită ofertantului care va veni cu cel mai mic preț pentru furnizarea produselor. Contractul are o valoare de 2.094.250 de lei, fără TVA, aproximativ 420.000 de euro. Salubris vrea să contracteze în această perioadă și servicii de pază.
„Produse solicitate: Lot 1 Eurocontainere din plastic 1100 litri – 700 bucăți; Europubelă din plastic 240 litri – 9000 bucăți; Europubelă din plastic 120 litri – 300 bucăți. Lot 2 container tip benă 12 mc – 5 bucăți; Lot 3 prescontainer – 1 bucată”, este specificat în caietul de sarcini.
Firma care va câștiga contractul va avea o anumită perioadă de timp pentru a distribui produsele solicitate de către Salubris. Compania are probleme deoarece multe dintre pubele au fost incendiate de oamenii străzii din Iași. În acest sens, polițiștii au aplicat sancțiuni și chiar au întocmit dosare penale pentru cei vinovați.
„Termenul de livrare al produselor este următorul: Lot 1 în maxim 20 de zile lucrătoare de la data emiterii și transmiterii comenzii. Lotul 2 în maxim 40 de zile lucrătoare de la data emiterii și transmiterii comenzii. Lotul 3 la maxim 45 de zile lucrătoare de la data emiterii și transmiterii comenzii”, mai este precizat în documentație.
Produsele trebuie să fie făcute din anumite materiale
Produsele solicitate trebuie să fie făcute din anumite materiale, rezistente la căldură și temperaturi scăzute. De asemenea, să nu se descompună la reacții chimice sau biologice. Muncitorii de la Salubris ridică zilnic câte 2 tone de deșeuri de la coșurile stradale.
„Eurocontainerele de 1100 litri vor fi împărțite în modul următor: 175 bucăți pet+plastic, 175 bucăți hârtie carton, 350 bucăți pentru deșeu menajer. Eurocontainere din polietilenă de înaltă densitate, pură, fără materiale reciclate, fără cadmium, produsele vor trebui să nu sufere modificări dacă intră în contact cu substanțe chimice și la acțiunea agenților biologici. Trebuie să fie rezistente la radiații ultraviolete și temperaturi extreme. Pubelele de 240 de litri vor fi distribuite: 7000 bucăți negre pentru deșeu menajer, iar 2000 bucăți maro. Pubelele 120 de litri vor fi 100 bucăți albastre, 100 bucăți galbene, 100 bucăți verzi. Containerele tip benă de 12 mc trebuie să fie compatibile cu autosasiurile dotate cu sistem multilift sau cu lanț”, este scris în caietul de sarcini.
Cele 10.000 de containere vor fi folosite de Salubris la cele 500 de puncte gospodărești din oraș și pentru cetățenii care stau la case.
Poate faceti ceva si cu oamenii strazii care vandalizeaza zilnic aceste containere si imprastie tot gunoiul de nu te mai poti apropia sa-ti arunci propriile deseuri. Efectiv nu ai pe unde calca sa ajungi la ghena corespunzatoare pentru reciclarea selectiva. Sunt adevarate focare de infectie in zonele de colectare iar angajatii de la Salubris care fac curat sunt obligati sa suporte zilnic aceste dezastre. Politia locala nici nu trece prin zonele respective iar daca o fac nu aplica nici o masura, scuza lor fiind ca nu au ce sa le faca boschetarilor.