Prima pagină » Economic Local » Salubris – Colectăm separat și la serviciu
Salubris - Colectăm separat și la serviciu

Salubris – Colectăm separat și la serviciu

06 oct. 2023, 09:41,
în Economic Local

Gândindu-ne la ce produse consumăm zilnic în cadrul orelor de pauză de la serviciu,încercăm să conștientizăm cum ar trebui să depozităm separat deșeurile provenite din ambalaje.

Cafeaua. Unul din cele mai consumate produse în orele de pauză! Amablajul acesteia ne pune într-o mare dilemă.

Gândul că “ doar un pahar, nu e cine știe ce”  ar trebui să ne amintească de faptul că acesta contribuie la creșterea dioxidului de carbon (adică ce emană autovehiculele rutiere în fiecare zi). În Marea Britanie, de exemplu, paharele de cafea nereciclate în decurs de un an, produc 152.000 de tone de dioxid de carbon în mediu, similar cu ceea ce emană 33.300 de mașini într-un an conform https://www.greennews.ro/article/de-ce-miliardele-de-pahare-de-cafea-din-carton-sunt-un-dezastru-ecologic

Unde trebuie să aruncăm paharul după ce consumăm lichidul fierbinte?

Il spălăm? Nu, nu îl spălăm pentru că vom consuma energie, apă și timp! Atunci ce putem face noi este să consumăm cafeaua în recipiente reutilizabile de sticlă (căni de sticlă sau ceramică) sau în recipiente de tablă (termos).

Masa de prânz – cu ajutorul serviciilor de catering servim, confortabil, prânzul în caserole de polistiren! Consumăm mâncarea și aruncăm ambalajul în recipientul negru la deșeurile menajere!!!

De ce nu le spălăm și le depozităm în recipientele pentru deșeu selectiv? Pentru că acestea nu se reciclează!!!

Caserolele de polistiren în contact cu căldura devin periculoase emanând substanțe nocive cancerigene.

Ce putem face noi? Mâncarea o consumăm doar în recipiente de sticlă sau  metal ori solicităm, pe cât posibil, livrarea produselor alimentare în ambalaje de carton sau hârtie.

Colectând separat începi, încet să-ți pui problema care este impactul asupra mediului și încercăm totodată să conștientizăm câte deșeuri putem da spre reciclare!

Societatea Saluris S.A. vă stă la dispoziție pentru detalii legate de modalitatea de colectare a deșeurilor aceesând site-ul https://salubris.ro/servicii/colectarea-separata-a-deseurilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *