Prima pagină » Economic Local » Salubris cheltuie 100.000 de euro pe paza gunoiului din depozitul ecologic
Salubris cheltuie 100.000 de euro pe paza gunoiului din depozitul ecologic

Salubris cheltuie 100.000 de euro pe paza gunoiului din depozitul ecologic

09 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

O nouă achiziție a fost lansată de firmele de salubritate ale primăriei. La procedura lansată recent au fost depuse 7 oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare al ofertelor

Firma de salubritate a Primăriei Iași a demarat o nouă procedură pentru furnizarea serviciilor de pază. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat 7 firme de pază: Sheriff Guard Protection SRL, Stefan Security SRL, Nord-Est Security Force SRL, MTS Securitate SRL, Alfa Security Service SRL, Freia Fire & Security SRL, Compania de Pază Pantera SRL. Valoarea estimată a contractului este de 524.286 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Paza și apărarea obiectivelor se execută cu agenți de pază din cadrul firmei specializate de pază și intervenție, dotați corespunzător. Atunci când situația operativă din zona de dispunere a posturilor impune măsuri suplimentare de pază sau în cazul alertării instituției, la solicitarea instituției, în sprijinul agentului de pază și intervenție intervine o patrulă. Patrula va fi formată din minimum 2 agenți de pază, dotați cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Patrula se va deplasa cu mijloacele auto din dotarea firmei și va avea misiunea de a respinge și reține persoana sau persoanele care tulbură obiectivele, care încearcă să intre forțat sau alte activități similare”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante

Salubris cheltuie 100.000 de euro pe paza gunoiului, timp de 1 an

Activitatea de pază trebuie derulată la 3 obiective ce aparțin firmei de salubritate: Centrul Municipal de Colectare Iași, stradela Grădinari, nr. 26, Depozit Ecologic Țuțora și Depozit Tomești. Programul de lucru este non-stop. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, începând de pe data de 01.10.2022, dacă procedura va fi finalizată.

„Să execute serviciile de pază și protecție contractate, în conformitate cu prevederile planului de pază și fișa postului, fiind direct răspunzător pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate de achizitor. Să pună la dispoziția achizitorului numărul de agenți solicitați pentru aducerea la îndeplinire a obiectului contractului, asigurându-le echipament de lucru, uniforme și însemne distinctive, precum și dotarea tehnică necesară obiectivului respectiv”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat o licitație privind furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru angajații Salubris.

Autobasculante și autocisterne pentru firma de salubritate

Salubris a lansat și licitația pentru furnizarea unui lot de 2 autobasculante și 2 autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral de 19 tone, iar autocisternele trebuie să aibă un bazin de apă cu o capacitate de minimum 8 mc. Valoarea estimată a contractului este de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină, după furnizarea produselor, sunt: creșterea competitivității, prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului”, sunt obiectivele Salubris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *