Prima pagină » International » Salt cu parașuta la 102 ani: „Trebuie să faci mereu ceva nou!”

Salt cu parașuta la 102 ani: „Trebuie să faci mereu ceva nou!”

26 aug. 2024, 18:40,
în International

Manette Baillie, o rezidentă din Benhall Green, Suffolk, a sărbătorit ziua de naștere într-un mod inedit, efectuând duminică, 25 august, un salt cu parașuta la Beccles.

Acțiunea nu a fost doar pentru a marca evenimentul, ci și pentru a strânge fonduri în sprijinul a trei organizații caritabile pe care le consideră foarte importante.

Fostă soție a unui parașutist

Baillie, care a servit în Serviciul Naval Regal al Femeilor (Wrens) în Egipt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a declarat înainte de salt că nu avea nicio teamă.

„Întotdeauna trebuie să cauți noi provocări. Am fost căsătorită cu un parașutist, dar eu nu am sărit niciodată până acum”, a spus Manette, care a devenit astfel cea mai vârstnică femeie din Marea Britanie care a făcut parașutism, conform The Guardian.

În urma saltului, Baillie a reușit să adune peste 50.000 de dolari, fonduri destinate Ambulanței Aeriene East Anglia, Asociației pentru boli neuronale și Clubului local al foștilor militari din Benhall și Sternfield.

Sprijinită de comunitate

Duminică dimineață, o mulțime de prieteni și vecini s-au adunat pe aerodrom pentru a o susține și încuraja pe Manette. Baillie, care locuiește în Benhall Green din 1961, a povestit pentru Sky News cum s-a simțit în timpul saltului:

„Când ușa avionului s-a deschis, m-am gândit că nu mai există cale de întoarcere. Tot ce aveam de făcut era să sar! Ei bine, am sărit. Îmi amintesc cum picioarele mele au ieșit afară și am închis ochii. Am căzut cu o viteză amețitoare.”

Inspirația de a face acest salt i-a venit Manettei după ce a aflat de un bărbat de 85 de ani, tatăl unui prieten, care a sărit cu parașuta și a dorit să repete experiența imediat după aterizare.

„Dacă un bărbat de 85 de ani poate face asta, atunci pot și eu”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
26 august 2024
26 august 2024