Prima pagină » Titlurile zilei » Saloanele de înfrumusețare din Iași, în impas! Programările au scăzut drastic, iar patronii spun că ieșenii nu mai au bani și se tem de infecția cu COVID-19
Saloanele de înfrumusețare din Iași, în impas! Programările au scăzut drastic, iar patronii spun că ieșenii nu mai au bani și se tem de infecția cu COVID-19

Saloanele de înfrumusețare din Iași, în impas! Programările au scăzut drastic, iar patronii spun că ieșenii nu mai au bani și se tem de infecția cu COVID-19

09 iul. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Programările la saloanele de înfrumusețare din Iași au scăzut drastic, iar patronii spun că unii clienți se tem de infecția cu COVID-19, în timp ce alții nu mai au bani. Adresabilitatea a scăzut cu 80 la sută pentru programările la make-up și hairstyle din cauza sistării evenimentelor. Patronii speră ca din luna octombrie industria beauty să-și revină

Ieșenii ocolesc saloanele de înfrumusețare. Un „boom” al programărilor a fost înregistrat în primele două săptămâni de la ridicarea restricțiilor. Treptat, numărul de clienți a început să scadă. Serviciile care erau căutate în disperare în anii precedenți acum nu mai sunt solicitate. Totodată, ieșencele abonate lunar la serviciile de înfrumusețare și-au sistat abonamentele. Programările la saloanele de înfrumusețare din Iași au scăzut drastic. Nu se mai organizează nunți, botezuri, cumătrii, iar ieșencele nu mai au nevoie de make-up și hairstyle. Adresabilitatea a scăzut cu 80 la sută față de anul 2019.

Laura Buțurcă, fondatorul The Mirror Academy: „Credem că numărul de clienți a scăzut atât din cauza nesiguranței financiare, cât și a reticenței față de infectarea cu coronavirus”

Industria beauty din Iași este afectată de pandemia de coronavirus. Patronii saloanelor spun că numărul de programări a scăzut cu 80 la sută. Cele mai afectate ramuri sunt cele de make-up și hairstyle. Din cauza sistării evenimentelor, ieșencele nu mai solicită aceste servicii.

„Adresabilitatea a scăzut foarte mult pe toate serviciile. Pe partea de salon a scăzut cu 70-80 la sută. Pe dermopigmentare de exemplu, scăderea e mai mică, și anume de 40 la sută. Credem că numărul de clienți a scăzut atât din cauza nesiguranței financiare, cât și a reticenței față de infectarea cu coronavirus. În ceea ce privesc programările pentru make-up și hairstyle, scăderea programărilor este mult mai accentuată. Din cauza reprogramării evenimentelor, clientele nu se mai prezintă la salon pentru aceste servicii”, spune Laura Buțurcă, fondatorul The Mirror Academy din Iași.

Patronii saloanelor de înfrumusețare speră ca din luna octombrie activitatea să revină la normal

Patronii saloanelor de înfrumusețare speră ca din luna octombrie activitatea să revină la normal. Pentru că unele evenimente care ar fi trebuit să aibă loc în lunile de vară au fost transferate în toamnă, aceștia spun că și clientele s-au reprogramat pentru această perioadă.

„Avem cliente care s-au reprogramat pentru lunile de toamnă. Sperăm ca din lunile septembrie, octombrie, după ce se mai relaxează situația provocată de pandemia de coronavirus, să putem relua activitatea ca în anii precedenți. Momentan, situația este incertă. Cursurile de make-up pe care le predau au fost reluate după ridicarea restricțiilor, doar cu cursantele care erau programate înainte de pandemia de COVID-19. Cred că acum, din cauza nesiguranței financiare, cele interesate de un curs în beauty nu-și mai permit să investească în formare”, mai spune Laura Buțurcă.

Unele cliente fidele nu au revenit la salon nici după ridicarea restricțiilor

După ridicarea restricțiilor, multe dintre clientele care se prezentau constant la salon nu au revenit. Nu numai numărul de programări a scăzut, ci și numărul de clienți. Cele care se prezentau pentru servicii de epilare definitivă sau cele care se prezentau pentru pensat sau masaj anticelulitic nu au mai contactat specialistele în beauty.

„Nu este nici pe departe ca anul trecut. Pot spune că nici nu s-au întors toate clientele. Pe lângă faptul că au scăzut programările, a scăzut și numărul de clienți. Unii nu s-au întors deloc. Dacă înainte de pandemie lucram de dimineață până seara, acum lucrez doar în a doua parte a zilei. Vara trecută aveam programări și în zilele de weekend, acum nu mai am aproape deloc în weekend. Pe timpul verii, în anii precedenți, adresabilitatea pentru epilat era cu 80 la sută mai crescută decât acum”, spune Oana Țintă, fondatorul Oana T. Cosmetics din Iași.

Nu toate saloanele de înfrumusețare din Iași sunt afectate de pandemia de coronavirus

Saloanele de înfrumusețare care au crescut investițiile în promovare s-au bucurat de mai multă clientelă după ridicarea restricțiilor. La salonul House of Beauty din Iași, fondatorii spun că datorită promovării au reușit să-și crească numărul de clienți. Unele servicii sunt chiar mai solicitate decât înaintea pandemiei de coronavirus. Sunt, iată, și saloane de înfrumusețare care nu au fost afectate de pandemia de coronavirus.

„Noi am investit în promovare. Din acest motiv, unele servicii sunt chiar mai căutate decât înainte. Cel mai mult are de suferit partea de machiaj și coafură, și asta pentru că nu mai au loc evenimente ca nunți, cumătrii și botezuri. Dar în ceea ce privește vopsitul, tunsul, epilarea definitivă și toată aparatura de remodelare corporală, putem spune că merge foarte bine. La noi în salon au revenit cam toți clienții pe care îi aveam și înainte”, spune Andreea Pavăl, fondatoarea salonului House of Beauty din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *