Prima pagină » Culinar » Salate » Salata usoara cu morcov si usturoi – o adevarata bomba de vitamine pentru o silueta frumoasa
Salata usoara cu morcov si usturoi – o adevarata bomba de vitamine pentru o silueta frumoasa

Salata usoara cu morcov si usturoi – o adevarata bomba de vitamine pentru o silueta frumoasa

23 mart. 2018, 17:12,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21672;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Va prezentam o reteta de salata delicioasa si sanatoasa. Dintr-o cantitate minima de ingrediente, in doar 20 de minute obtineti un deliciu crocant si picant, ce va fi pe placul tuturor. Renuntati la maioneza nociva din comert in favoarea unui astfel de aperitiv.

Ingrediente:

  • 4 morcovi proaspeti
  • 2 catei de usturoi
  • 5 oua
  • 1-2 linguri de smantana

Mod de preparare:

Fierbeti ouale. Lasati-le sa se raceasca si dati-le prin razatoare. Curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Curatati si presati usturoiul. Amestecati morcovii cu ouale, usturoiul, smantana si sarea. Dati salata la frigider.

Citeste si reteta de Supa traditionala greceasca de fasole

Hai sa vedem cum se gateste de post si in alte bucatarii – cea greceasca.

De ce ai nevoie ca sa faci Fasolada – supa greceasca de fasole:

  • 500 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi, tocati marunt
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 3 tulpini de telina, tocate marunt
  • 130 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • boia de ardei (iute sau dulce, dupa preferinta)
  • sare si piper macinat, dupa gust

Cum prepari Fasolada – supa greceasca de fasole:

Pui boabele de fasole intr-o oala cu multa apa rece care sa le acopere, la foc mare pana da in clocot, apoi reduci la mediu lasi sa fiarba 30-35 minute, pana se inmoaie usor. Le strecori si le dai deoparte. Toci ceapa, telina si morcovii marunt. Pui 3-4 linguri de ulei intr-o oala adanca, adaugi legumele tocate si amesteci. Le calesti circa 2 minute si adaugi pasta de tomate si continui calirea inca 1 minut. Adaugi fasolea semifiarta in oala si torni suficienta apa fierbinte incat sa acoperi bine boabele si amesteci usor.

Pui capacul si lasi sa fiarba fasolada timp de circa 35 minute, pana cand fasolea s-a inmuiat. Cand e aproape gata, torni restul de ulei si asezonezi cu sare si piper. Mai fierbi inca cateva minute, pana cand supa devine groasa si cremoasa. Servesti aceasta supa traditionala greceasca fasolada fierbinte, cu cateva masline Kalamata si cu paine de casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *