Prima pagină » Culinar » Salată „Șuba” cu carne de pui. Te lingi pe degete!
Salată

Salată „Șuba” cu carne de pui. Te lingi pe degete!

09 ian. 2024, 12:55,
BZI.ro, în Culinar

Salata șuba cu carne de pui se gătește în mod tradițional cu carne de pește afumat, dar nu este mai prejos nici varianta preparată cu carne de pui. Există un grup de oameni care nu consumă deloc pește. Prin urmare, salata șuba cu carne de pui și cu sfeclă roșie este o alternativă excelentă prin care se pot bucura și aceștia de acest fel de mâncare atât de apreciat. Această salată gustoasă este de origine rusească, dar este foarte populară și la vecinii de peste Prut.

Salată Șuba cu carne de pui

În această rețetă, în loc de heringul obișnuit, „îmbrăcat” de legume va fi puiul afumat. Această variantă are un gust mai delicat, în care nu se regăsește acel contrast puternic de dulce (dat de sfeclă) și sărat (de la pește). Pe lângă legume și ouă, după preferință, puteți adăuga în salată și nuci tocate, prune afumate, ciuperci prăjite sau murate.

Desigur, gustul acestei salate este în mod semnificativ diferit de cel al variantei tradiționale cu hering sărat sau afumat. La urma urmei, în loc de pește, salata conține piept de pui afumat. Cu toate acestea, această mică ajustare s-a dovedit un adevărat success, salata rezultată fiind una sațioasă, dar în același timp ușoară și cu o aromă proaspătă datorită mărului și a cepei murate. Salata Șuba cu carne de pui arată destul de elegant și este poate fi decorată astfel încât să înfrumusețeze orice masă festivă, devenind o alternativă deosebită la salatele cu care suntem obișnuiți. Pentru asamblarea salatei puteți folosi un inel de copt cu diametrul de 22 cm.

Veți avea nevoie de cartofi (5 cartofi medii, aprox. 580 g), morcovi (2 mai mari, aprox. 500 g), sfeclă (3 mici, aproximativ 500 g), piept de pui afumat (aprox. 380 g), ceapă (1 ceapă mare, aproximativ 260 g), măr (aproximativ 240 g), mărar (1/2 legătură). Pentru marinarea cepei se va utiliza sare (1/2 linguriță), zahăr (1 linguriță cu vârf), oțet de 9% ( 4 lingurițe) și apă rece. Salata se va condimenta cu sare și piper măcinat după gust și cu maioneză (aprox. 5 linguri)

Pașii de preparare

Primul pas constă în pregatriea ingredientelor. Coaceți sau fierbeți cartofii, morcovii, sfecla până se înmoaie. Este recomandat să fierbeți sfecla într-o cratiță separată, astfel încât să nu păteze morcovii și cartofii. În timp ce legumele se gătesc, pregătiți restul ingredientelor. Tăiați ceapa, spălați merele și mărarul. Îndepărtați pielea de pe pieptul de pui afumat și separați carnea de os. Tăiați carnea de pui și ceapa în cuburi mici, și mărunțiți mărarul. Este mai bine să tăiați merele chiar înainte de asamblarea salatei, astfel încât să nu aibă timp să oxideze. Mai târziu, va trebui să înlăturați semințele și să tăiați merele în cuburi mici.

Combinați ceapa cu mărarul într-un castron adânc și marinați-o adăugând sare, zahăr, oțet și apă rece. Ar trebui să adăugați suficientă apă astfel încât să acopere ceapa. Lăsați la marinat timp de cel puțin 30 de minute. După ce legumele fierte sau coapte s-au răcit, trebuie date prin răzătoarea mare. Aruncați lichidul de la ceapa marinată și tăiați merele în cuburi mici. Condimentați cartofii, morcovii și sfecla cu sare și maioneză după gust. Pentru acest număr de ingrediente, este recomandat să utilizați aproximativ 1.5 linguri de maioneză la fiecare legumă dată prin răzătoare.

Începeți asamblarea salatei. Cel mai convenabil mod de a face acest lucru este să folosiți un inel de copt, dar puteți pur și simplu să stratificați ingredientele într-un vas adânc. Primul strat va fi cel de cartofi. Apăsați-l bine și nivelați-l. Dacă doriți, presărați ușor cu piper negru măcinat. Al doilea strat va fi pieptul de pui afumat, al treilea strat – merele, al patrulea strat – ceapa marinată cu mărar, al cincilea – morcovii, iar al șaselea strat – sfecla. Introduceți salata în frigider timp de cel puțin două ore sau peste noapte. Salata Șuba cu carne de pui poate fi o alternativă excelența la salatele tradiționale de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *