Prima pagină » Culinar » Salate » Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare
Salata

Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare

03 apr. 2018, 14:48,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21742;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Aceasta salata este foarte gustoasa, dar si foarte frumoasa la exterior. Se prepara foarte usor si va avea mare succes pe masa de sarbatoare. Toti oaspetii vor manca cu mare pofta din aceasta bunatate de salata. iti sugeram s-o incluzi neaparat in meniul pentru masa de sarbatoare, o sa-ti uimesti oaspetii garantat.

Taiati marunt ceapa verde si patrunjelul. Fierbeti cartofii si morcovii pana sunt moi. Apoi ii lasati sa se raceasca si ii dati prin razatoare cu gauri mari. Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare, pana este gata, scoateti carnea din apa si lasati la racit, apoi o taiati cubulete. Taiati felii castravetii marinati.

Citeste si Salata de dovlecei este asa de grozava, ca la noi in casa a devenit obligatoriu sa o gatim saptamanal

Asamblati salata de sus in jos, intr-un inel detasabil tapetat cu folie alimentara. In tava pregatita puneti primul strat de ciuperci (scurse bine de marinada), cu capurile in jos. Peste el distribuiti ceapa verde si patrunjelul.

Peste ceapa puneti stratul de cartofi si ungeti cu maioneza. Apoi urmeaza un strat de castraveti marinati si stratul urmator de morcovi. Peste stratul de morcovi repartizati uniform bucatile de carne si ungeti cu maioneza. Dati cascavalul prin razatoare cu gauri mascate si il distribuiti peste maioneza. Puneti salata la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Inainte de a o servi faceti urmatoarea procedura: intoarceti forma cu salata pe o farfurie pe care va fi servit, scuturati bine pana se desprinde de peretii tavii si scoateti folia alimentara.

preluat de pe savuros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *