Prima pagină » Culinar » Salată orientală cu maioneză. Aperitivul perfect pentru mesele de sărbătoare

Salată orientală cu maioneză. Aperitivul perfect pentru mesele de sărbătoare

14 mart. 2023, 13:03,
în Culinar

Simplă, rapidă și cel mai important delicioasă, salata orientală cu maioneză te va surprinde cu adevărat. Această salată orientală este potrivită pentru toate ocaziile, în timpul săptămânii puteți face cu ușurință și rapid un fel de mâncare consistentă pentru cină sau prânz. Iar de sărbători va decora orice festin. Combinația de ingrediente este foarte simplă, dar reușită și va fi pe placul multor persoane

Pentru a pregăti acest tip de salată veți avea nevoie de cârnați afumați în cantitate de 200 gr, 100 gr de brânză tare, 2 roșii și 2 ouă. De asemenea, veți avea nevoie de 2 cuișoare și 4 linguri de maioneză. Pentru salata orientală cu cârnați, pregătiți ingredientele necesare. Puteți folosi fie cârnați afumați fierți, fie cruzi, după bunul plac. Eu am folosit un cașcaval afumat ușor gras și fiert. Alegeți roșiile care sunt ferme, nu apoase.

Salată orientală cu maioneză. Cum să asamblezi deliciul culinar?

Începeți să pregătiți o salată orientală cu maioneză prin a tăia cârnații afumați în felii. Tăiați în cuburi sau felii mici, la alegere. Tăiați roșiile în două. Dacă roșiile sunt apoase, puteți folosi o lingură pentru a îndepărta ușor semințele. Tăiați pulpa în felii sau cubulețe. Alegeți roșiile cu o textură fermă. Roșiile moi nu-și vor păstra forma foarte bine și se vor dezintegra în timpul tăierii și gătitului într-o masă informă și vor strica aspectul preparatului.

Fierbeți ouăle, răciți-le și decojiți-le. Tăiați ouăle în felii fine sau dați-le pe un tocător de mărunțit grosier. Radeți brânza pe o răzătoare grosieră. Decojiți și radeți cățeii de usturoi pe o răzătoare fină sau treceți-i prin presă.

Poți modela salata într-o salatieră obișnuită. Dar eu prefer să formez salate în straturi într-un inel de gătit, în acest fel toate straturile sunt clar vizibile, chiar și fără a le tăia. Este frumos și informativ. Așezați inelul de gătit pe o farfurie și aranjați cârnații tăiați în felii. Se pune deasupra un strat de maioneză. Pentru un mod mai la îndemână de a acoperi salata cu maioneză, puneți maioneza într-o pungă pentru pipetă și tăiați vârful. Puteți, de asemenea, să turnați straturile cu o lingură obișnuită.

Cu ce să ornezi salata? Cu ce poți înlocui maioneza pentru un fel de mâncare mai ușor

Așezați paiul de roșii deasupra cârnaților. Presărați usturoiul tocat peste roșii. Puteți adăuga sare suplimentară la roșii dacă doriți, dar eu nu obișnuiesc să adaug sare la salatele cu maioneză, aceasta devine sărată și așa.

Stropiți și stratul de roșii cu maioneză dintr-o pungă. În continuare se așază stratul de ouă tocate și se stropește cu maioneză. Adăugați brânza rasă ca ultim strat. Acoperiți forma de salată cu folie alimentară pentru a preveni îmbibarea brânzei și lăsați salata la frigider pentru cel puțin 1 oră pentru a se înmuia. Dacă este posibil, lăsați salata peste noapte.

Scoateți apoi inelul de gătit și serviți salata orientală cu maioneza la masă, ornată cu roșii și ierburi aromatice. Maioneza este mai bine să ți-o faci singur. Va fi mai gustoasă și mai sănătoasă. De asemenea, puteți folosi nu doar maioneză, ci și smântână și iaurt natural. Acestea pot fi luate separat sau amestecate cu maioneză în orice proporție, după gustul dumneavoastră, astfel se va reduce conținutul caloric al mâncării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *