Nu trebuie să îi impresionezi pe musafiri doar cu prăjituri. Ce zici de o salată Moş Crăciun? Numele e uşor pompos. Ea însă se prepară din ingrediente clasice, pe care oricu le-am folosi pentru salate.
Secretul preparatului constă, în schimb,în aspect. De ce să pui mâncarea ca de obicei, într-o farfurie, în formă banală? Încearcă să creezi din ea chiar chipul lui Moş Crăciun. Inspiră-te din imaginea de mai sus. Iată ingredientele şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 500 g ciuperci champignon
- 300 ml supă
- 100 g caşcaval
- 300 g şuncă
- 2 castraveţi acri
- 3 linguri ulei
- sare
- 500 g maioneză
Ingrediente pentru decor:
- 2 măsline
- 2 ouă fierte tari
- 1 ardei gras roşu
Mod de preparare salată Moș Crăciun:
Prima dată se fierbe carnea în supă, apoi se taie cubuleţe, bineînţeles fără piele. Şunca se taie tot cubuleţe. Ciupercile se mărunţesc şi se călesc uşor în ulei. După ce scade zeama lăsată de ele, se sărează şi se răcesc. Urmează să le amesteci cu şunca şi cu carnea de pui.
Castraveţii se taie pe lungime, apoi cubuleţe. Se storc de zeamă şi se pun peste celelalte ingrediente. Se adaugă caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Adaugă şi maioneza, dar opreşte-ţi câteva linguri, ca să o foloseşti pentru decor.
Pune salata pe un platou, dar ai grijă ca să nu fie prea groasă. Unge-o cu restul de maioneză. Barba şi marginea la căciula se decorează cu albuş râs. Gura şi nasul se fac din ardei gras roşu mărunt. Ochii sunt două măsline. Fața galbenă se face din gălbenuş ras. Căciula roşie se face tot din ardei gras roşu.
Ce zici, așadar, de această salată Moș Crăciun? Pune-o alături de salata boeuf și sigur vei avea succes cu ambele. Bineînțeles, poți adăuga și alte ingrediente, după gustul tău.